Mrazem sušené borůvky mají vysoký obsah kyseliny listové – folátu . Ten přispívá k normální syntéze aminokyselin, krvetvorbě, metabolismu homocysteinu, psychické činnosti a podporuje funkci imunitního systému. Folát se podílí na snižování míry únavy a vyčerpání, procesu dělení buněk. Borůvky jsou dále dobrým zdrojem jódu, manganu, vlákniny i vitaminu E a B5. Sušení mrazem (vakuové vymrazování) neboli lyofilizace je nejšetrnější způsob zpracování ovoce. Lyofilizované ovoce si zachovává až 90 % obsahových látek, vitamíny, vzhled, chuť i aroma čerstvého ovoce. Jód přispívá k normálním rozpoznávacím funkcím, energetickému metabolismu a činnosti nervové soustavy. Udržuje stav pokožky, přispívá k normální tvorbě hormonů štítné žlázy a k její běžné činnosti. Lyofilizované borůvky obsahují vysoké procento vitaminu E, který přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem. Obsažený mangan se stejně jako jód podílí na běžném energetickém metabolismu, dále přispívá k normálnímu stavu kostí a tvorbě pojivových tkání a ochraně buněk před oxidativním stresem.
Složení:100% borůvky celé, mrazem sušené, bez přísad a konzervačních látek. Tabulka nutričních hodnot:
* % RHP – Referenční hodnota příjmu Dávkování a příprava:Skladování: Uchovávejte při pokojové teplotě, zabraňte styku se vzdušnou vlhkostí. Pečlivě uzavírejte. Zákaznící, kteří si koupili toto zboží, objednávali také... |