Plod borůvky je nedílnou součástí kulinářství, ale i tradičním fytoterapeutickým prostředkem. Díky antioxidačním a chuťovým vlastnostem se řadí k našemu nejcennějšímu ovoci. Sušené borůvky BIO si zachovávají stejné vlastnosti jako plody čerstvé. Nenechte se zmást nízkou gramáží, k výrobě je potřeba několikanásobně větší množství plodů čerstvých. Za tmavou barvu borůvek jsou odpovědná ceněná barviva antokyany. Borůvka BIO působí jako antioxidant, přispívá k normální činnosti cévní soustavy, zejména kapilárních cév a žil. Uvolňuje od pocitu těžkých nohou, má vliv na hladinu cukru v krvi, metabolismus lipidů a bílkovin. Podporuje tvorbu kolagenu v očích a je doporučována pro normální stav zraku. Plod borůvky napomáhá k normalizaci trávení a stavu žaludeční sliznice a sliznice tenkého střeva.
Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu
Složení:100% Vaccinum myrtillus L. BIO
Dávkování a příprava:Jednu lžičku sušených plodů užíváme 3× denně nebo dle potřeby. Zákaznící, kteří si koupili toto zboží, objednávali také... |