Pražená forma tradičního jihoamerického rostlinného čaje maté z cesmíny paraguayské. Na rozdíl od zeleného maté má maté pražené vyšší obsah účinných látek. Maté má příznivý vliv na renální eliminaci – odstranění škodlivin z organismu prostřednictvím ledvin. Další vlastností maté je regulace metabolismu lipidů (tuků) a schopnost ovlivňovat tělesnou hmotnost. Maté je často pito při rituálech, protože je schopno upevňovat duševní pohodu a zmírňovat tělesnou únavu. Pitím maté se dá dosáhnout celkového osvěžení těla. Maté obsahuje kofein, který pomáhá zvýšit bdělost, zlepšit koncentraci a přispívá ke zvýšení vytrvalostního výkonu. Nálev má zelenohnědou barvu a mírně kouřovou vůni. Chuť je silná, lehce svíravá a dlouhotrvající, oproti zelenému maté hutnější. Příprava: Maté se tradičně připravuje v kallabase (nádobě vyrobené ze speciální tykvice) a pije se přes bombillu (kovová trubička se sítkem na spodní části). Připravit se ale dá v čemkoliv, i když s menším efektem. Použijeme 10 g čaje do 0,5 l vody (teplota vody 95 °C) a necháme louhovat přibližně 10 minut. Na rozdíl od Maté Rancho není Pampero vhodné k přípravě studeného nápoje. Upozornění: Obsahuje kofein, neužívat před spánkem! Země původu: Paraguay Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu Zákaznící, kteří si koupili toto zboží, objednávali také... |