Pchu-er, nebo také Pu-erh sypaný je klasická třída pravého čaje. Má zvláštní, silně zemitou chuť, která je doprovázena lehkou hořkostí a svíravostí. Nálev je barvy tmavé až černé, která připomíná černou kávu. Čaje typu pchu-er mají obecně silnou, výraznou chuť i aroma. Pocházejí z provincie Jün-nan (Yunnan) a jsou součástí tradiční čínské medicíny. Jedná se o čaje dodatečně fermentované. Díky složitému a zdlouhavému způsobu zpracování tak pchu-er vytvořil jedinečnou skupinu. Traduje se, že na chuť pchu-eru se musí postupně zvykat. Po prvním šálku si ho zamilujete, nebo se k němu časem tzv. propijete. Čím starší pchu-er je, tím kvalitnější nápoj z něj připravíte. Je to čaj, který potřebuje stárnout. Čajovník čínský působí jako antioxidant a podporuje fyzickou a mentální aktivitu. Pití čaje je vhodné pro udržení zdravého chrupu, podporuje stav kostí a kůže. Je doporučován při regulaci hmotnosti, je schopen normalizovat hladinu glukózy v krvi a metabolismus tuků. Podporuje normální zdraví srdce. Zákonné zařazení: Čaj pravý černý Složení:100% Pchu-er Dávkování a příprava:Jednu polévkovou lžíci sypaného pu-erhu (cca 6–8 g) vložíme do konvičky a přelijeme 500 ml horké vody těsně pod bodem varu. Louhujeme 2–4 min. Čím více dáme čaje a čím déle trvá louhování, tím více chuti se z čaje uvolní. Pro dosažení intenzivnější chuti je vhodnější spíše přidávat čaj, než prodlužovat dobu louhování. Tento čaj je jednonálevový. Zákaznící, kteří si koupili toto zboží, objednávali také... |