Sumah - škumpa mletá

Cena:  2 Kč
Přidat do košíku:
gramů

SKLADEM: Objednejte do pondělí 24.06 do 6:00.
cas Zboží obdržíte v úterý 25.06 .

Do košíku vložte libovolné množství v gramech nebo využijte rychlou volbu v tabulce.
Můžete také opakovaně vložit vybrané balení, zboží pak obdržíte rozvážené dle volby.

Množství Cena cena
 za g 
Vložit
do košíku
10  g 15 Kč 1,50Kč
30  g 32 Kč 1,07Kč
120  g 74 Kč 0,62Kč
250  g 149 Kč 0,60Kč
500  g 286 Kč 0,57Kč
1000  g 549 Kč 0,55Kč

Škumpa koželužská je opadavý strom dosahující výšky až 4 m, který byl původně rozšířen ve Středozemí a jihozápadní Asii. Předmětem sběru jsou plody – chlupaté peckovice charakteristické červené barvy. Namletím těchto plodů se získává koření sumah (někdy také sumaq).

Sumah vyniká svojí temně červenou barvou a kyselou chutí. Je součástí turecké a arabské kuchyně, kde se používá na rožněná masa, do kebabů, salátů, jogurtových dippů, ale i luštěnin. Sumah díky své kyselé chuti v receptech nahrazuje ocet.

Sumah

Složení:

100% Rhus coriaria

Dávkování a příprava:

Sumah je koření arabské a turecké kuchyně, přidává se do kebabů, hodí se na grilované maso, do salátů, jogurtových dipů a luštěnin.

Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte.


Copyright © 2008 - 2024 Obchod Salvia Paradise
?>