Paprika sladká uzená je před rozemletím nejprve vyuzena. Tím si získává svoji neodolatelnou, charakteristickou vůni dýmu a uzenou chuť. Patří k oblíbenému koření, které se hodí všude tam, kde je požadován náznak kouře. Má vynikající barvivost a velmi příjemně dochutí omáčky, pomazánky i tvarohy. Zajímavé je, že schopnost barvivosti a předání chuti je pozorovatelná v celém rozsahu především v tucích. Rozpuštěním ve vodě se nedosáhne požadovaného efektu. TIP: Na rozpáleném oleji či sádle osmažíme cibulku a přidáme mletou papriku – tím dostáváme základ mnoha maďarských pokrmů. Pozor ale na přepálení papriky, kterým by získala nepříjemně hořkou chuť a znehodnotila celý připravovaný pokrm. Při přidávání mleté papriky doporučujeme pokrm odstranit ze zdroje tepla nebo jej snížit na nejmenší možný stupeň. Na zdroj tepla vracíme až po přidání tekutiny. Složení:100% paprika uzená Dávkování a příprava:Paprika uzená je vhodná k dobarvení i ochucení zejména omáček, pomazánek, ale i sýrů a tvarohů. Vyjímá se v polévkách i uzeninách. Doporučujeme vyzkoušet do domácích salámů, které si získají uzený nádech. Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte. Zákaznící, kteří si koupili toto zboží, objednávali také... |