Doprava zdarma je od částky 1799 Kč v ČR a pro SK je doprava zdarma od €100.
Harissa je ostrá směs koření s původem v Tunisu, oblíbená především v Alžíru a Maroku. Základ směsi tvoří chilli papričky, česnek, římský kmín a koriandr.
Harissa se používá k přípravě ostrých omáček podávaných k pečenému masu a zelenině. Při tradiční přípravě stačí smíchat s olivovým olejem do chuťově velmi pestré pasty. Harissa je vhodná také k dodání ostré chuti omáčkám, pečenému masu a zelenině nebo k přípravě masa na grilování.
Netradiční jogurtový dip s Harissou – potřebujeme:
- 2 polévkové lžíce směsi koření Harissa;
- 2 polévkové lžíce olivového oleje;
- 1 kelímek bílého řeckého jogurtu;
- citronová šťáva podle chuti;
- sůl podle chuti.
Postup: Harissu smícháme s olivovým olejem na pastu, kterou následně smícháme se zakysanou smetanou. Pastu doporučujeme přidávat po částech tak, aby vám pálivost výsledného dipu vyhovovala. Nakonec dochutíme šťávou z citronu a solí.
Kořenící přípravek