Kari thajské

Cena:  2 Kč
Přidat do košíku:
gramů

SKLADEM: Objednejte do pondělí 23.10 do 6:00.
cas Zboží obdržíte v úterý 24.10.

Do košíku vložte libovolné množství v gramech nebo využijte rychlou volbu v tabulce.
Můžete také opakovaně vložit vybrané balení, zboží pak obdržíte rozvážené dle volby.

Množství Cena cena
 za g 
Vložit
do košíku
10 g 16 Kč 1.6 Kč
30 g 36 Kč 1.2 Kč
50 g 39 Kč 0.78 Kč
100 g 71 Kč 0.71 Kč
250 g 160 Kč 0.64 Kč
500 g 285 Kč 0.57 Kč
1000 g 499 Kč 0.499 Kč

Kari thajské

Thajské kari je kořenící přípravek, který se od indického kari liší zejména ostrostí a obsahem kurkumy, které obsahuje menší množství. Chuť je pikantní po chilli a pepři.

Složení: kurkuma, paprika, koriandr, kmín římský, pískavice, chilli, pepř, zázvor, cibule

Použití:
Nejlépe se thajského kari koření využije v masových a zeleninových směsích, dále pak v luštěninách, smetanových omáčkách i polévkách.

Thajské kuřecí kari

Potřebujeme:

  • 2 ks šalotky nebo 1 cibuli
  • 1 ks citronové trávy – lemongrass
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 2 polévkové lžíce thajského kari
  • 4 ks kuřecích prsou (na kostičky)
  • 1 polévková lžíce rybí omáčky
  • 1 lžička cukru (nejlépe hnědého)
  • Šťáva z limetky
  • 400 ml kokosového mléka
  • 20 g koriandru

Postup: Na pánvi wok rozehřejeme olej, přidáme šalotku nakrájenou na kostičky a restujeme, dokud nezesklovatí. Poté přidáme kuřecí kousky, koření, rybí omáčku, kokosové mléko. Přivedeme k varu a na mírném ohni ponecháme 15 min. – pozor, nezakrýváme. Ke konci varu ochutnáme a dle chuti dochucujeme thajským kari kořením či koriandrem. Podáváme s basmati nebo jasmínovou rýží.

Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte.


Copyright © 2017 Obchod Salvia Paradise | Spravuje: Ucinnejsiweb