Kari Madras

Cena:  2 Kč
Přidat do košíku:
gramů

SKLADEM: Objednejte do zítra do 6:00.
cas Zboží obdržíte v pondělí 01.04 .

Do košíku vložte libovolné množství v gramech nebo využijte rychlou volbu v tabulce.
Můžete také opakovaně vložit vybrané balení, zboží pak obdržíte rozvážené dle volby.

Množství Cena cena
 za g 
Vložit
do košíku
10  g 16 Kč 1,60Kč
30  g 34 Kč 1,13Kč
100  g 68 Kč 0,68Kč
250  g 159 Kč 0,64Kč
500  g 296 Kč 0,59Kč
1000  g 549 Kč 0,55Kč

Kari Madras je mírně pálivá směs koření. Vůně a chuť Kari Madras je výrazná po koriandru a kurkumě. Nejlépe se kombinace tohoto koření využije v rýžových, kuřecích a zeleninových směsích.

Složení: Koriandr, kurkuma, fenykl, kmín, pepř bílý, zázvor, muškátový květ, chilli, paprika pálivá, hřebíček, kardamom, pepř černý, regulátor kyselosti – kyselina citronová.

Použití:
Kari je nejčastěji používáno v kombinaci s rýží. Nejznámější je kuře na kari s rýží, dále je vhodné do zeleninových polévek, luštěnin, omáček, ale i k ochucení zeleninových směsí, kuskusu, ryb nebo králičího masa.

Madras kuře

Na dvě porce potřebujeme:

  • 500 g kuřecích prsou/stehen,
  • 2 střední cibule,
  • 4 rajská jablíčka,
  • 1 ks zázvoru,
  • 4 stroužky česneku,
  • lžičku soli,
  • 2 polévkové lžíce Kari Madras,
  • 1 polévkovou lžíci Garam Masala.

Postup: Na lžíci másla orestujeme pokrájenou cibuli, zázvor a česnek – při 100 °C cca 10 min. Poté přidáme rajčata, směs koření Kari Madras a důkladně promícháme. Přidáme maso pokrájené na malé kousky. V případě použití kuřecích stehen doporučujeme stehna 20 min. povařit a do omáčky přidat obrané maso natrhané na kousky. Vaříme dalších 20–30 min. při 100 °C. V posledních 15 min. přidáme polévkovou lžíci Garam Masala. Madras kuře podáváme s rýží basmati nebo čerstvým chlebem.

Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte.


Copyright © 2008 - 2024 Obchod Salvia Paradise
?>