Sambal

Cena:  2 Kč
Přidat do košíku:
gramů

SKLADEM: Objednejte do pondělí 23.05 do 6:00.
cas Zboží obdržíte v úterý 24.05 .

Do košíku vložte libovolné množství v gramech nebo využijte rychlou volbu v tabulce.
Můžete také opakovaně vložit vybrané balení, zboží pak obdržíte rozvážené dle volby.

Větší balení šetří přírodu i vaše peníze.

Množství Cena cena
 za g 
Vložit
do košíku
10  g 18 Kč 1,80Kč
30  g 50 Kč 1,67Kč
50  g 76 Kč 1,52Kč
100  g 132 Kč 1,32Kč
250  g 281 Kč 1,12Kč
500  g 463 Kč 0,93Kč
1000  g 729 Kč 0,73Kč

Sambal je velice ostrý kořenicí přípravek, který se využívá zejména v kuchyních jihovýchodní Asie. Výborně se hodí na grilování, pečení, ale i k přípravě pikantních omáček. Aroma je silně paprikové, štiplavé s podtextem česneku. Chuť je výrazná po chilli a sladké paprice. Jedná se o pikantní a vyváženou směs. Neobsahuje sůl.

Složení: Paprika sladká, chilli, česnek, cibule, kurkuma, bobkový list, fenugreek.

Použití:
Sambal doporučujeme na grilování různých druhů mas, zeleniny nebo do ostrých marinádomáček. Je vhodný i k okamžitému použití – rovnou na hotový pokrm. Dobře se vyjímá na stole vedle soli a pepře.

Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte.

 

Výpečky sambal oelek

Na dvě porce potřebujeme:

  • 500 g vepřového boku – bůčku,
  • 5 stroužků česneku,
  • 2 polévkové lžíce koření Sambal,
  • 1 lžičku sójové omáčky,
  • 1 lžičku soli a kmínu,
  • 1–2 cibule,
  • 3 dcl vody,
  • snítku libečku.

Postup: Ze sambalu, deci vody, sójové omáčky, soli, kmínu, libečku a rozdrceného česneku si připravíme marinádu, do které vložíme na kostičky nakrájený bůček. Necháme marinovat cca 1,5 hod. Na dno pekáče si rozprostřeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme marinované kostičky, podlijeme zbytkem vody a pečeme dozlatova. Podáváme s rýží.


Copyright © 2022 Obchod Salvia Paradise | Spravuje: Ucinnejsiweb