Pepř červený celý

Cena:  3 Kč
Přidat do košíku:
gramů

SKLADEM: Objednejte do dnes do 6:00.
cas Zboží obdržíte zítra .

Do košíku vložte libovolné množství v gramech nebo využijte rychlou volbu v tabulce.
Můžete také opakovaně vložit vybrané balení, zboží pak obdržíte rozvážené dle volby.

Množství Cena cena
 za g 
Vložit
do košíku
10  g 26 Kč 2,60Kč
30  g 65 Kč 2,17Kč
100  g 202 Kč 2,02Kč
250  g 471 Kč 1,88Kč
500  g 870 Kč 1,74Kč
1000  g 1599 Kč 1,60Kč

Pepřovec brazilský je strom dorůstající výšky až 10 m. Někdy je označován jako keř, což se připisuje hustě větvené, propletené koruně. Domovinou mu je Jižní Amerika – Brazílie, Paraguay a Argentina, kde je často pěstován i jako okrasná rostlina. Listy má oválné, střídavé a dlouhé až 22 cm. Kvete od září do listopadu drobnými, bílými květy. Plodem je malá, červená peckovice dorůstající do velikosti až 4 mm.

Na rozdíl od konvenčního černého pepře, který se ještě (dle zralosti) liší na pepř zelený a bílý, se pepř červený sklízí pouze v plné zralosti. Někdy je pepř červený chybně označován jako pepř růžový, avšak pepř růžový pochází z jiné rostliny, která je známá pod lat. názvem Schinus molle.

 

Od černého pepře se pepř červený liší zejména chutí, která není tak palčivá a pepřová. Jedná se o mírně aromatické a chuťově výrazné koření, které ozvláštní každý připravovaný pokrm. Slupka je červená, křehká, s náznakem sladkosti, tvrdá pecka uvnitř je cítit po kopru. Velice zajímavý kontrast na talíři tvoří s pepřem černým, bílým a zeleným.

Použití:
Výborně doplňuje chuť hovězího a vepřového masa, paštiky, uzeniny i dary moře. Doporučujeme vyzkoušet v kombinaci s jinými druhy pepřů např. při přípravě ryb.

Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte.


Copyright © 2008 - 2024 Obchod Salvia Paradise
?>