Kari thajské

Cena:  2 Kč
Přidat do košíku:
gramů

SKLADEM: Objednejte do zítra do 6:00.
cas Zboží obdržíte v pondělí 22.04 .

Do košíku vložte libovolné množství v gramech nebo využijte rychlou volbu v tabulce.
Můžete také opakovaně vložit vybrané balení, zboží pak obdržíte rozvážené dle volby.

Množství Cena cena
 za g 
Vložit
do košíku
10  g 16 Kč 1,60Kč
30  g 37 Kč 1,23Kč
50  g 42 Kč 0,84Kč
100  g 76 Kč 0,76Kč
250  g 171 Kč 0,68Kč
500  g 303 Kč 0,61Kč
1000  g 529 Kč 0,53Kč

Thajské kari je kořenicí přípravek, který se od indického kari liší zejména ostrostí a obsahem kurkumy – thajské kari jí obsahuje menší množství. Chuť je pikantní po chilli a pepři.

Složení: Kurkuma, paprika, koriandr, kmín římský, pískavice, chilli, pepř, zázvor, cibule.

Použití:
Nejlépe se thajského kari koření využije v masových a zeleninových směsích, dále pak v luštěninách, smetanových omáčkách i polévkách.

 

Na Thajské kuřecí kari potřebujeme:

  • 2 ks šalotky nebo 1 cibuli,
  • 1 ks citronové trávy – lemongrass,
  • 1 lžíci rostlinného oleje,
  • 2 polévkové lžíce thajského kari,
  • 4 ks kuřecích prsou (na kostičky),
  • 1 polévkovou lžíci rybí omáčky,
  • 1 lžičku cukru (nejlépe hnědého),
  • šťávu z limetky,
  • 400 ml kokosového mléka,
  • 20 g koriandru.

Postup: Na pánvi wok rozehřejeme olej, přidáme šalotku nakrájenou na kostičky a restujeme, dokud nezesklovatí. Poté přidáme kuřecí kousky, koření, rybí omáčku, kokosové mléko. Přivedeme k varu a na mírném ohni ponecháme 15 min. – pozor, nezakrýváme. Ke konci varu ochutnáme a dle chuti dochucujeme thajským kari kořením či koriandrem. Podáváme s basmati nebo jasmínovou rýží.

Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte.


Copyright © 2008 - 2024 Obchod Salvia Paradise
?>