Doprava zdarma je od částky 1799 Kč v ČR a pro SK je doprava zdarma od €100.
Kari je kořenicí přípravek, který se nejčastěji využívá v indonéské, thajské, čínské, a především v indické kuchyni. Je tradiční součástí mezinárodní kuchyně. Vůně a chuť indického kari je výrazná po kurkumě a štiplavá po pepři. Nejlépe se kombinace tohoto koření využije v rýžových, kuřecích a zeleninových směsích.
Kari koření je nejčastěji používáno v kombinaci s rýží. Nejznámější je kuře na kari s rýží, dále je vhodné do polévek, smetanových omáček, ale i k ochucení mletého masa a zeleninových směsí.
Kuře s rýží na kari – na dvě porce potřebujeme:
- 1–2 ks kuřecích prsou – dle velikosti,
- ½ šálku dlouhozrnné rýže,
- 1 šálek kuřecího vývaru,
- 1–1,5 lžíce kari indického,
- ½ lžíce mletého chilli,
- 3 lžíce sekané cibule,
- 2 lžíce mletého česneku,
- ½ lžíce sekané červené papriky.
Postup: Kuřecí vývar nalijeme do pánve wok, přidáme kuřecí maso a všechny ostatní ingredience kromě rýže. Za častého míchání prohříváme na mírném ohni. Jakmile je kuřecí maso hotové, vyjmeme jej z pánve tak, abychom oddělili tekutinu. Rýži připravujeme dle návodu na obalu, část doporučeného množství vody však nahradíme vývarem z pánve. TIP: Pro zjemnění chuti lze přidat bílý jogurt či smetanu.