Kakaové boby nepražené celé loupané Indonésie

Cena:  3 Kč
Přidat do košíku:
gramů

SKLADEM: Objednejte do dnes do 6:00.
cas Zboží obdržíte v pondělí 12.12.

Do košíku vložte libovolné množství v gramech nebo využijte rychlou volbu v tabulce.
Můžete také opakovaně vložit vybrané balení, zboží pak obdržíte rozvážené dle volby.

Množství Cena cena
 za g 
Vložit
do košíku
10 g 25 Kč 2.5 Kč
30 g 60 Kč 2 Kč
50 g 75 Kč 1.5 Kč
100 g 99 Kč 0.99 Kč
250 g 242 Kč 0.968 Kč
500 g 467 Kč 0.934 Kč
1000 g 899 Kč 0.899 Kč
2000 g 1699 Kč 0.849 Kč

100% nepražené kakao, pravá čokoláda v té nejčistší podobě.

Celé kakaové boby pocházejí z Indonésie. V Indonésii je tradiční zpracování kakaa hlubokou fermentací. Díky hlubší fermentaci se kakaové boby z Indonésie zbavují hořkosti, ovšem zároveň s tímto i určité části své čokoládovitosti. Naopak více je cítit určitá ovocitost po zakvašení.

Je tedy na Vás zda zvolíte chuťuvě jedinečný zážitek v podobě kakaových bobů z Pobřeží  Slonoviny či dáte přednost jemnější variantě z Indonésie. Oba dva druhy máme v nabídce.

Kdo si dnes dokáže představit svět bez čokolády. Jen málo z nás. Avšak není tomu tak dlouho, co jsme mohli začít brát čokoládu jako samozřejmost. V r. 1519 španělský dobyvatel Hernando Cortéz objevil tajemství nápoje vládce Aztéků. Nápoj byl tmavý, hořký z vysoce ceněných kakaových lusků. Za 100 kakaových lusků se v té době dal koupit jeden zdravý otrok. Už to napovídá tomu, proč Aztékové drželi tmavý nápoj v tajnosti před celou Evropou. V 16. st. se uskutečnila snaha dovézt z Mexika do Španělska 200tun kakaových lusků, nicméně několik lodí bylo zajato a tajemství po 100 letech prozrazeno. V průběhu 17. st. se s kakaem seznámil zbytek Evropy. Nejvíce ji opěvovalo Holandsko, Švýcarsko, Anglie, Belgie,… Až do 19. st. se čokoláda konzumovala jako nápoj, ale už s přidáním cukru, či mléka. Ovšem vždy jako tekutina. Je tomu teprve cca 150 let, kdy lidstvo přišlo na bonbony, tabulkové čokolády - přesně tak, jak je nám známa čokoláda dnes.

   Kakaové boby jsou výchozí surovina na výrobu čokolády, avšak… Většina z nás vnímá čokoládu jako nutné nezdravé mlsání - nutné proto, že čokoláda tvoří až 1% spotřeby potravin západní civilizace, avšak s kakaovými boby je tomu diametrálně jinak. Kakaové boby se řadí mezi SUPER FOOD a jejich vlastnosti jsou nezanedbatelné.

Cítíte se dobře po pozření čokolády?  Čokoláda je již ředěna, vyzkoušejte, jak na vás zapůsobí čisté kakako - neředěná čokoláda

  Chuť syrového nepraženého kakaa někdo kdysi nazval tou nejčokoládovější čokoládou. Toto přirovnání je maximálně výstižné. Při prvním okusení budete cítit silnou výraznou čokoládovitost avšak beze stop sladkosti. Toto první setkání automaticky vybídne člověka k další ochutnávce. Sekané kakaové boby jsou na skus měkké podobně jako lískové oříšky. Neškodí zubům a v menší míře jsou vhodné i pro děti. Na kakaové boby si člověk zvyká postupně během jednoho 50g balení. Mnohým lidem schází enormní sladkost čokolády, avšak po snědění sáčku, po okusení všech stránek bobů, se již žádná čokoláda nebude zdát dost čokoládová....

Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1924/2006 o výživových a zdravotních tvrzeních nám nedovoluje informovat vás o účincích kakaových bobů na Váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích nebo v našem herbáři.

Tradiční užití:
Kakaové boby jak již bylo zmíněno, lze konzumovat namísto čokolády jako pochutinu. Je vhodné je využívat při vaření, pečení, přípravě dezertů, nápojů či zkusit vyrobit vlastní domácí čokoládu. Kakaových bobů nesníte tolik jako sladké čokolády, okamžitě navozují pocit sytosti.

Zěmě původu: Indonésie

Surovina pro individuální použití



Na cestě - skladem od Pátek 02. červen 2017.

Copyright © 2016 Obchod Salvia Paradise | Spravuje: Ucinnejsiweb