Dangšen kořen - Dang Shen

Cena:  4 Kč
Přidat do košíku:
gramů

SKLADEM: Objednejte do zítra do 6:00.
cas Zboží obdržíte v pátek 09.12.

Do košíku vložte libovolné množství v gramech nebo využijte rychlou volbu v tabulce.
Můžete také opakovaně vložit vybrané balení, zboží pak obdržíte rozvážené dle volby.

Množství Cena cena
 za g 
Vložit
do košíku
10 g 39 Kč 3.9 Kč
30 g 112 Kč 3.733 Kč
50 g 179 Kč 3.58 Kč
100 g 344 Kč 3.44 Kč
250 g 823 Kč 3.292 Kč
500 g 1573 Kč 3.146 Kč
1000 g 2999 Kč 2.999 Kč

Dangšen - Codonopsis pilosula

Dangšen je vytrvalou liánou původem z Číny, Japonska, Indie a jihovýchodní Asie. U nás v ČR lze pěstovat, květy očekáváme od května do června. Použitelnou a sběrnou částí je kořen dangšenu. Sběr se provádí u jednoletých či víceletých rostlin. Patří do čeledi Campanulaceae (zvonkovité). Dangšen pod latinským názvem Codonopsis pilosula se také nazývá jako ženšen chudých – jsou si vlastnostmi podobné. Nejčastěji je sbíraný kořen užíván v podobě tinktury, lze ho také kandovat či nakládat do medu.

Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1924/2006 o výživových a zdravotních tvrzeních nám nedovoluje informovat vás o účincích této byliny na Váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích nebo v našem herbáři.

Příprava tinktury:
1 díl kořene dangšen na 3 díly alkoholu max 60%, který je poté potřeba naředit. Doporučuje se 45% alkohol. Na díly pohlížíme na objem. Maceraci provádíme 14 dní, za každodenního protřepávání. Po uplynutí doby scedíme přes gázu snažíme se vymačkat do sucha. Užíváme 1 malou lžičku ráno na lačno.
 

Tradiční užití: Nejlepšího výsledku dosáhneme užitím 2x denně lžičku kořenu na 250ml vody. Vařit 15 min.Podávat před jídlem nebo 2 hodiny po jídle.

Surovina pro přípravu bylinného čaje - nálevu



Copyright © 2016 Obchod Salvia Paradise | Spravuje: Ucinnejsiweb