Smilax lékařský kořen

Cena:  3 Kč
Přidat do košíku:
gramů

SKLADEM: Objednejte do zítra do 6:00.
cas Zboží obdržíte v úterý 05.11 .

Do košíku vložte libovolné množství v gramech nebo využijte rychlou volbu v tabulce.
Můžete také opakovaně vložit vybrané balení, zboží pak obdržíte rozvážené dle volby.

Množství Cena cena
 za g 
Vložit
do košíku
10  g 28 Kč 2,80Kč
30  g 76 Kč 2,53Kč
100  g 229 Kč 2,29Kč
250  g 557 Kč 2,23Kč
500  g 1083 Kč 2,17Kč
1000  g 2105 Kč 2,11Kč

Smilax lékařský neboli sarsaparilla (lat. Smilax officinalis) je vytrvalá ovíjivá rostlina pocházející ze střední Ameriky a západní Indie. Využívá se a je známá v různých lidových medicínách. V tradiční čínské medicíně se sarsaparilla mísí s množstvím jiných rostlin, zatímco v tradiční ájurvédské se využívá čerstvá šťáva z listů k oplachům kůže.
Do Evropy se dostala v 15. století a fytoterapeuticky využitelnou částí se stal kořen, který obsahuje vysoké množství saponinů. Kořen smilaxu lékařského byl pro vysoký obsah saponinových látek hojně využíván i jako přísada do piva, což způsobovalo jeho bohatou pěnivost.

Vzhledem ke své zajímavé chuti a lákavému aroma je kořen smilaxu lékařského vhodný jako přísada do jiných čajových směsí, kde snadno překryje např. hořkou chuť.

Smilax lékařský přispívá k udržení normálních funkcí trávicího systému.

Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1924/2006 o výživových a zdravotních tvrzeních nám nedovoluje informovat vás o účincích této byliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu či v literatuře.Smilax surovina

Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu

Složení:

100% Smilax officinalis

Dávkování a příprava:

Jednu polévkovou lžíci sušeného kořene přelijeme 750 ml studené vody a přivedeme k varu. Na mírném ohni povaříme 3–5 min. a necháme odstát. Poté scedíme a uvařený odvar rozdělíme do tří dávek, které užijeme během dne. Po třech týdnech užívání se doporučuje jeden týden pauza.


Copyright © 2008 - 2024 Obchod Salvia Paradise
?>