Adžika je kořenicí přípravek gruzínské a arménské kuchyně. Jedná se o slabě pikantní koření s velmi nezvyklou a okouzlující chutí, která skrývá koriandr, česnek, saturejku i chilli. Vůně je překvapivě jemná a decentní, barva načervenalá po sladké paprice. Složení: Paprika, koriandr, česnek, pískavice, sůl (max. 15 %), saturejka, bazalka, chilli, bobkový list. Použití: Lilky s vlašskými ořechy a adžikou – p
Postup: Na oleji osmažíme lilky, které jsme si očistili a nakrájeli na plátky. První stranu smažíme při nízké teplotě a přikryjeme poklicí, druhou stranu osmahneme zprudka a ponecháme nepřikryté. Do rozemletých vlašských ořechů přidáme adžiku, chilli a sůl dle chuti. Řádně promícháme – vznikne tuhá pasta, kterou nanášíme v rovnoměrné vrstvě na usmažené plátky lilku. Ozdobíme koriandrem a cibulkou. Podáváme jako předkrm na listu čerstvého salátu. Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte. Zákaznící, kteří si koupili toto zboží, objednávali také... |