Adžika

Cena:  1 Kč
Přidat do košíku:
gramů

SKLADEM: Objednejte do dnes do 6:00.
cas Zboží obdržíte zítra.

Do košíku vložte libovolné množství v gramech nebo využijte rychlou volbu v tabulce.
Můžete také opakovaně vložit vybrané balení, zboží pak obdržíte rozvážené dle volby.

Množství Cena cena
 za g 
Vložit
do košíku
10 g 9 Kč 0.9 Kč
30 g 22 Kč 0.733 Kč
100 g 59 Kč 0.59 Kč
250 g 140 Kč 0.56 Kč
500 g 265 Kč 0.53 Kč
1000 g 499 Kč 0.499 Kč

Adžika

Adžika je kořenící přípravek gruzínské a arménské kuchyně. Jedná se o slabě pikantní koření s velmi nezvyklou a okouzlující chutí, která skrývá koriandr, česnek, saturejku i chilli. Vůně je překvapivě jemná a decentní, barva načervenalá po sladké paprice.

Složení: Paprika, koriandr, česnek, pískavice, sůl (max. 15 %), saturejka, bazalka, chilli, bobkový list.

Použití:
Adžika je výborná pro dochucení jehněčího masa, drůbeže, při přípravě pečených brambor i zeleniny. Nejlépe vynikne, pokud koření smícháme s olejem a necháme odležet alespoň jeden den. Díky tomu chuť adžiky přejde do oleje a následně snadněji do potraviny. Doporučujeme kombinaci adžiky a lilku nebo patizonu.

Lilky s vlašskými ořechy a adžikou:

Potřebujeme:

  • 1 kg lilku,
  • 300 g vlašských ořechů,
  • 7 lžic oleje,
  • 1–2 vrchovaté lžičky adžiky,
  • 1 lžičku chilli (nebo dle chuti),
  • 1 červenou cibuli,
  • sůl,
  • čerstvý koriandr.

Postup: Na oleji osmažíme lilky, které jsme si očistili a nakrájeli na plátky. První stranu smažíme při nízké teplotě a přikryjeme poklicí, druhou stranu osmahneme zprudka a ponecháme nepřikryté. Do rozemletých vlašských ořechů přidáme adžiku, chilli a sůl dle chuti. Řádně promícháme – vznikne tuhá pasta, kterou nanášíme v rovnoměrné vrstvě na usmažené plátky lilku. Ozdobíme koriandrem a cibulkou. Podáváme jako předkrm na listu čerstvého salátu.

Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte.


Copyright © 2017 Obchod Salvia Paradise | Spravuje: Ucinnejsiweb