Sambal

Cena:  2 Kč
Přidat do košíku:
gramů

SKLADEM: Objednejte do zítra do 6:00.
cas Zboží obdržíte ve čtvrtek 21.03 .

Do košíku vložte libovolné množství v gramech nebo využijte rychlou volbu v tabulce.
Můžete také opakovaně vložit vybrané balení, zboží pak obdržíte rozvážené dle volby.

Množství Cena cena
 za g 
Vložit
do košíku
10  g 19 Kč 1,90Kč
30  g 52 Kč 1,73Kč
50  g 79 Kč 1,58Kč
100  g 138 Kč 1,38Kč
250  g 296 Kč 1,18Kč
500  g 493 Kč 0,99Kč
1000  g 789 Kč 0,79Kč

Sambal je velice ostrý kořenicí přípravek, který se využívá zejména v kuchyních jihovýchodní Asie. Výborně se hodí na grilování, pečení, ale i k přípravě pikantních omáček. Aroma je silně paprikové, štiplavé s podtextem česneku. Chuť je výrazná po chilli a sladké paprice. Jedná se o pikantní a vyváženou směs. Neobsahuje sůl.

Složení: Paprika sladká, chilli, česnek, cibule, kurkuma, bobkový list, fenugreek.

Použití:
Sambal doporučujeme na grilování různých druhů mas, zeleniny nebo do ostrých marinádomáček. Je vhodný i k okamžitému použití – rovnou na hotový pokrm. Dobře se vyjímá na stole vedle soli a pepře.

Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte.

 

Výpečky sambal oelek

Na dvě porce potřebujeme:

  • 500 g vepřového boku – bůčku,
  • 5 stroužků česneku,
  • 2 polévkové lžíce koření Sambal,
  • 1 lžičku sójové omáčky,
  • 1 lžičku soli a kmínu,
  • 1–2 cibule,
  • 3 dcl vody,
  • snítku libečku.

Postup: Ze sambalu, deci vody, sójové omáčky, soli, kmínu, libečku a rozdrceného česneku si připravíme marinádu, do které vložíme na kostičky nakrájený bůček. Necháme marinovat cca 1,5 hod. Na dno pekáče si rozprostřeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme marinované kostičky, podlijeme zbytkem vody a pečeme dozlatova. Podáváme s rýží.


Copyright © 2008 - 2024 Obchod Salvia Paradise
?>