Rosolovka řasotvará 100g

Cena:  319 Kč
Přidat do košíku:
kusů

SKLADEM: Objednejte do zítra do 6:00.
cas Zboží obdržíte ve čtvrtek 21.03 .

Do košíku vložte libovolné množství v kusech nebo využijte rychlou volbu v tabulce.

Množství Cena cena
 za ks 
Vložit
do košíku
1 ks 319 Kč 319 Kč
2  ks 618 Kč 309 Kč
3  ks 897 Kč 299 Kč
5  ks 1445 Kč 289 Kč
10  ks 2790 Kč 279 Kč

Rosolovka řasotvará neboli lat. Tremella fuciformis je houba malého vzrůstu. Vzhledem připomíná spíše želatinovou květinu než houbu. Často je pojmenovávána také jako „sněhové ucho“ či „medúza“.

Velice oblíbená je v tradiční čínské medicíně, ale i v kuchyni, kde je považována za delikatesu. V poslední době se rozrůstá obliba rosolovky v kosmetice, kde je využívána především pro zlepšení stavu pleti díky vysokému obsahu kyseliny hyaluronové. Při vnějším použití pleť hydratuje, rozjasňuje a revitalizuje.

Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o účincích této houby na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu či v literatuře.Rosolovka surovina

Tradiční užití:
Tři gramy rosolovky řasotvaré vložíme do 200 ml studené vody a přivedeme k varu. Na mírném ohni povaříme cca 10 min. a takto připravený odvar užíváme až 3× denně.

Před použitím rosolovky v kuchyni je potřeba ji omýt a následně vložit do studené vody, kde ji necháme máčet cca 15 min. Tím získá svoji původní bílou barvu, tvar a konzistenci. Následně můžeme používat do omáček, polévek, povařenou do salátů či dezertů i do sladkých pokrmů. Je bez chuti, má gelovou strukturu a je velice výživná. Vhodná je také na smažení.

Surovina pro individuální použití


Copyright © 2008 - 2024 Obchod Salvia Paradise
?>