Rosolovka řasotvará neboli lat. Tremella fuciformis je houba malého vzrůstu. Vzhledem připomíná spíše želatinovou květinu než houbu. Často je pojmenovávána také jako „sněhové ucho“ či „medúza“. Velice oblíbená je v tradiční čínské medicíně, ale i v kuchyni, kde je považována za delikatesu. V poslední době se rozrůstá obliba rosolovky v kosmetice, kde je využívána především pro zlepšení stavu pleti díky vysokému obsahu kyseliny hyaluronové. Při vnějším použití pleť hydratuje, rozjasňuje a revitalizuje. Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o účincích této houby na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu či v literatuře. Tradiční užití: Před použitím rosolovky v kuchyni je potřeba ji omýt a následně vložit do studené vody, kde ji necháme máčet cca 15 min. Tím získá svoji původní bílou barvu, tvar a konzistenci. Následně můžeme používat do omáček, polévek, povařenou do salátů či dezertů i do sladkých pokrmů. Je bez chuti, má gelovou strukturu a je velice výživná. Vhodná je také na smažení. Surovina pro individuální použití Zákaznící, kteří si koupili toto zboží, objednávali také... |