Ořešák černý oplodí

Cena:  2 Kč
VYPRODÁNO - Skladem od:
Sobota 20. Dubna 2024
Množství Cena cena
 za g 
Vložit
do košíku
10  g 19 Kč 1,90Kč vyprodáno
30  g 56 Kč 1,87Kč vyprodáno
50  g 89 Kč 1,78Kč vyprodáno
150  g 241 Kč 1,61Kč vyprodáno
250  g 360 Kč 1,44Kč vyprodáno
500  g 635 Kč 1,27Kč vyprodáno
1000  g 1099 Kč 1,10Kč vyprodáno

Ořešák černý (lat. Juglans nigra) je statný strom dorůstající výšky až 40 m a šířky až 25 m. Domovinou mu je severní Amerika – východní část USA, odkud byl v 17. století dovezen do Evropy. V České republice byl prvně zaznamenán v roce 1835 a v současnosti je součástí zámeckých zahrad a parků. Ořešák černý má hnědošedou, až černošedou rýhovanou kůru, listy dlouze zašpičatělé a pilovité. Jedná se o jednodomý strom s kulovitými plody, které obsahují jedlá jádra. Ořešák černý kvete v květnu a v červnu.

Fytoterapeuticky využitelnou částí je zejména oplodí ořešáku, které se užívá vnitřně formou odvaru.

Vnější použití: Pro silné desinfekční účinky se odvar užívá i zevně k oplachům a obkladům na postižená místa pokožky.

 

Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o účincích této rostliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích nebo v herbáři.

Tradiční použití:
Jednu polévkovou lžíci oplodí vložíme do 750 ml studené vody a přivedeme k varu. Na mírném ohni povaříme 8–10 min. a necháme odstát. Poté scedíme a takto připravený odvar rozdělíme do tří dávek, které užijeme během dne. Není určeno k dlouhodobému užívání. Po šesti týdnech užívání se doporučuje udělat jeden týden pauzu a tuto kúru neopakovat více jak 2× ročně.

Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu


Copyright © 2008 - 2024 Obchod Salvia Paradise
?>