Pelyněk kozalec neboli estragon je vytrvalá rostlina, z čeledi hvězdicovité (Asteraceae) dorůstající výšky až 120 cm, jejíž původní domovinou je Asie. Estragon patří mezi hlavní byliny využívané ve francouzské kuchyni. Jeho chuť je popisována jako hřejivá, nasládlá, nahořklá s tóny anýzu a pikantností pepře. Estragon se používá na dochucení grilovaného masa, ale i omáček, polévek, různých druhů octa a oleje. Ve fytoterapii pomáhá normalizovat hladinu cukru v krvi, harmonizuje trávení. Má pozitivní vliv na emocionální rovnováhu, dobrou náladu a pocit relaxace. Patří mezi antioxidanty, podporuje přirozenou obranyschopnost.
Složení:100% Artemisia dracunculus Dávkování a příprava:Estragon se používá do bylinkových másel, marinád, k dochucení vinných octů a různých druhů olejů. Je vhodný k okořenění grilovaného a pečeného masa, zejména drůbeže a ryb. Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte. Zákaznící, kteří si koupili toto zboží, objednávali také... |