Marocká máta vyniká svou intenzivní příjemnou mátovou, peprmintovou vůní. Chuť marocké máty je oproti mátě běžné intenzivněji mátovější, není nahořklá. Silice pro potravinářský průmysl či výrobu žvýkaček se získávají z této máty. Používá se do čaje Touareg, ale také jako samostatný nápoj tajine. Mimo jiné je marocká máta oblíbená zejména kvůli pozitivním účinkům na trávicí trakt. Marocká máta udržuje normální trávicí komfort. Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o účincích této rostliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu či v literatuře.
Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu Složení:100% Mentha spicata – Maroccan Původ: Maroko Dávkování a příprava:Vynikající a osvěžující nápoj připravíme z 10 g čaje a 0,5 l vařící vody. Zalijeme a necháme louhovat 5 min. Scedíme a podle chuti osladíme. Zákaznící, kteří si koupili toto zboží, objednávali také... |