Kari listy se získávají z aromatické dřeviny Murraya koenigii, která pochází z jižní Indie a Srí Lanky. Patří do čeledi routovitých (Rutaceae) a dorůstá výšky až 6 m. Čerstvé kari listy jsou oblíbeným kořením v indické kuchyni. Listy se orestují na oleji jako základ připravovaného pokrmu, čímž vynikne jejich specifická vůně a chuť. Mají svěží vůni, připomínající vůni mandarinek a limetek. V Evropě jsou považovány za exotické koření, které dodává pokrmům jemnou delikátní chuť. U sušených listů není příprava orestováním nutná. Kari listy jsou vhodné do zeleninových jídel, polévek, na jemnější druhy masa, oceníte je i při výrobě čatní a různých druhů čalamád. Kari listy nachází široké uplatnění i v tradiční indické medicíně – ájurvédě. Složení:100% Murraya koenigii Dávkování a příprava:Kari listy mají svěží a lehkou chuť a vůni, která se hodí na jemnější druhy masa a do zeleninových jídel, čalamád a polévek. Nachází uplatnění i ve fytoterapii. Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte. Zákaznící, kteří si koupili toto zboží, objednávali také... |