Chilli Pasilla (lat. Capsicum annuum) patří mezi nejstarší odrůdu chilli papriček. Čerstvé plody se nazývají Chilaca. Původem jsou z Mexika a dosahují délky až 30 cm, v průměru mají zhruba 3 cm. Papričky zrají od zelené do čokoládově hnědé, až černé barvy, odtud pramení i jejich další název „chilli negro“. Jedná se o jemné chilli papričky, které jsou řazené mezi mírně pálivé chilli. Jejich chuť je jemně nasládlá, čokoládová, lehce nakyslá, papriková, kterou doprovází velice lákavé kouřové a uzené aroma. Semena pálivá nejsou. Chilli přispívá k udržení normálního zdraví žaludku, podporuje růst vlasů a působí jako antioxidant. Má vliv na metabolismus tuků a sacharidů, snížení příjmu kalorií, je vhodné při kontrole hmotnosti. Podporuje termogenezi – zvyšování produkce tepla. Pálivost: 2 000 SHU
Složení:100% Chilli Pasilla – celé papričky Tabulka nutričních hodnot:
Dávkování a příprava:Hodí se především do omáček, jsou vhodné pro kombinaci s ovocem. Výborně se doplňují s česnekem, houbami, oregánem či fenyklem. Doporučujeme přidávat k masu, jako je jehněčí, kachna a mořské ryby. Skladování: Skladujte pečlivě uzavřené. Zákaznící, kteří si koupili toto zboží, objednávali také... |