Chilli Ancho (lat. Capsicum annuum) je před usušením známé jako paprika Poblano. Dorůstá délky až 15 cm, šířka papriky nepřekračuje 7 cm. Pochází z Puebla v Mexiku. Nezralé plody mají tmavě zelenou, někdy fialovou barvu, při dozrávání se barva mění až na černou. Chilli Ancho je mírně pálivé chilli, které je často zaměňováno za chilli Pasilla. Vyznačuje se ovocitou, sladkou chutí s náznakem švestek a rozinek. Lze nalézt i chuť připomínající rajčata či tabák. Jsou velice jemné, ale umí překvapit příjemným teplem. Barvu mají tmavě čokoládovou až černou. Chilli přispívá k udržení normálního zdraví žaludku, podporuje růst vlasů a působí jako antioxidant. Má vliv na metabolismus tuků a sacharidů, snížení příjmu kalorií, je vhodné při kontrole hmotnosti. Podporuje termogenezi – zvyšování produkce tepla. Pálivost: 2 500 SHU
Složení:100% chilli Ancho – celé papričky. Dávkování a příprava:Hodí se především do omáček – studených i teplých, je součástí těch nejkvalitnějších chilli omáček. Před použitím se většinou semena vyjmou. Při rozmělňování uvolňuje chilli Ancho jemnou pikantnost. Skladování: Skladujte pečlivě uzavřené. Zákaznící, kteří si koupili toto zboží, objednávali také... |