Chilli con carne je pikantní směs koření, která vznikla na podkladě stejnojmenného světoznámého pokrmu. Původ chilli con carne je v Texasu, ale prosazuje se v něm i výrazný vliv mexické kuchyně. Základem koření je paprika, chilli, oregano a římský kmín. Chilli con carne — potřebujeme:
Postup: V hrnci necháme na oleji zesklovatět cibulku, přidáme nakrájenou papriku a ještě krátce restujeme (3 min.). Přidáme mleté maso, které rozdrobíme na menší kousky, posypeme ho kořením a restujeme, dokud se nerozpadne. Poté podlijeme maso vývarem, přidáme nakrájená rajčata, lžičku cukru a dusíme nezakryté 20 min. Následně do směsi přimícháme scezené fazole a dusíme dalších 10 min. Dochutíme solí a pepřem a podáváme s pečivem.
Kořenící přípravek Složení:kmín římský, paprika, chilli, oregano, pepř, cibule, chilli zrno Dávkování a příprava:Chilli con carne je směs vhodná na přípravu stejnojmenného pokrmu texasko-mexické kuchyně. Lze ji použít k dochucení ragú, gulášů, dušených zeleninových směsí, ale i mletého masa. Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte. Zákaznící, kteří si koupili toto zboží, objednávali také... |