Čaga je velice rozšířená houba parazitující na kmenech bříz. Je to houba nepravidelného tvaru těla s výrazným typicky černým zbarvením. To způsobuje vysoká obsahová koncentrace pigmentu melaninu. V posledních letech se dostává do centra zájmu vědců a klinických pracovišť. I přes to, že rezavec – čagu užívali na čínském dvoře již před 2 000 lety, moderně se zkoumá teprve několik let. Původní domovinou čagy je Asie a oblasti ruské tajgy. Zde je také hojně užívanou houbou již od 16. století. Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o dalších pozitivních účincích této rostliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu či v literatuře. Složení: 100% Inonotus obliquus Tradiční užívání: Jednu čajovou lžičku drcené čagy přelijeme 250 ml vroucí vody. Přiklopíme pokličkou a necháme louhovat na teplotu vhodnou k pití. Pro zvýšení účinku doporučujeme povařit 5–10 min. Užíváme 3× denně. Upozornění: Neslouží jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Ukládejte na bezpečném místě mimo dosah dětí. Skladujte v temnu a suchu. Země původu: Litva Pokud vám řezaná forma houby nevyhovuje, máme pro vás v nabídce i její původní formu před zpracováním na menší části - Čaga - chaga - rezavec šikmý. Zákaznící, kteří si koupili toto zboží, objednávali také... |