Brusinka je stále zelený vzpřímený keříček, jehož plody a listy sbíráme od srpna do září. Při sušení nesmí teplota přesáhnout 40 °C kvůli možné degradaci účinných látek. Brusinka působí jako antioxidant a podporuje přirozenou obranyschopnost organismu. Má pozitivní vliv na zdraví kostí a kloubů. Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o účincích této byliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu či v literatuře.
Složení:100% Vaccinium vitis-idaea Dávkování a příprava:Dvě čajové lžičky sušených listů naložíme do 250 ml studené vody na zhruba 8 hodin a necháme macerovat – poté přivedeme k varu a ihned odstavíme. Lze připravit i rychleji, avšak méně efektivně, a to přelitím dvou čajových lžiček sušiny 250 ml vroucí vody. Pijeme 2× denně. Upozornění: Neslouží jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Ukládejte na bezpečném místě mimo dosah dětí. Není vhodné pro těhotné a kojící ženy. Zákaznící, kteří si koupili toto zboží, objednávali také... |