Šafrán je po celá staletí nejdražším kořením světa. Je to způsobeno tím, že není na světě stroj, který by dokázal šafrán průmyslově sklízet. Šafrán je odjakživa sklízen ručně a to tak, že z každého květu, jsou sklizeny 3 rudé blizny. Chuť Šafránuje je jemná, trochu hořká, s podtóny trávy nebo sena. Šafrán se nejlépe snoubí s rybími pokrmy a rýží, bramborami, rajčaty a mléčnými produkty. Z koření pak s bazalkou, tymiánem či rozmarýnem. Nejznámějšími jídly, která se bez šafránu neobejdou, jsou rybí polévka bouillabaisse, španělská paella či šafránová rizota. Šafránová chuť a barva se uvolňuje až vlivem horké vody. Proto je vhodné dát do polévek šafrán hned od začátku a pokud jej používáme do studených jídel např. majonézy, pak pár snítek šafránu nejprve rozpustíme v malém množstvi horké vody. Šafrán se prodává mletý i celé blizny. Chuť mletého šafránu se rychleji uvolňuje, nicméně rychle vyčpí a je tu možnost falšování. Prodáváme pouze celé blizny šafránu na kterých je od prvního pohledu jasná kvalita. Cena je za 1 balení 0,1g. Do košíku vložte počet balení, jenž si přejete zakoupit.
Zákaznící, kteří si koupili toto zboží, objednávali také... |