Kari Madras

Cena:  1 Kč
Přidat do košíku:
gramů

SKLADEM: Objednejte do pondělí 23.10 do 6:00.
cas Zboží obdržíte v úterý 24.10.

Do košíku vložte libovolné množství v gramech nebo využijte rychlou volbu v tabulce.
Můžete také opakovaně vložit vybrané balení, zboží pak obdržíte rozvážené dle volby.

Množství Cena cena
 za g 
Vložit
do košíku
10 g 8 Kč 0.8 Kč
30 g 20 Kč 0.667 Kč
100 g 49 Kč 0.49 Kč
250 g 119 Kč 0.476 Kč
500 g 231 Kč 0.462 Kč
1000 g 449 Kč 0.449 Kč

Kari Madras

Kari madras je mírně pálivá směs koření. Vůně a chuť kari madras je výrazná po koriandru a kurkumě. Nejlépe se kombinace tohoto koření využije v rýžových, kuřecích a zeleninových směsích.

Složení: koriandr, kurkuma, fenykl, kmín, pepř bílý, zázvor, muškátový květ, chilli, paprika pálivá, hřebíček, kardamom, pepř černý, regulátor kyselosti –kyselina citronová.

Použití:
Kari je nejčastěji používáno v kombinaci s rýží. Nejznámější je kuře na kari s rýží, dále je vhodné do zeleninových polévek, luštěnin, omáček, ale i k ochucení zeleninových směsí, kuskusu, ryb nebo králičího masa.

Madras kuře

Na dvě porce potřebujeme:

  • 500 g kuřecích prsou/stehen,
  • 2 střední cibule,
  • 4 rajská jablíčka,
  • 1 ks zázvoru,
  • 4 stroužky česneku,
  • lžička soli,
  • 2 polévkové lžíce Kari madras,
  • 1 polévková lžíce Garam Masala.

Postup: Na lžíci másla orestujeme pokrájenou cibuli, zázvor a česnek – při 100 °C cca 10 min. Poté přidáme rajčata, směs koření Kari madras a důkladně promícháme. Přidáme maso pokrájené na malé kousky. V případě použití kuřecích stehen doporučujeme stehna 20 min. povařit a do omáčky přidat obrané maso natrhané na kousky. Vaříme dalších 20–30 min. při 100 °C. V posledních 15 min. přidáme polévkovou lžíci Garam Masala. Madras kuře podáváme s rýží basmati nebo čerstvým chlebem.

Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte.


Copyright © 2017 Obchod Salvia Paradise | Spravuje: Ucinnejsiweb