Kakaové boby nepražené Pobřeží slonoviny

Cena:  2 Kč
Přidat do košíku:
gramů

SKLADEM: Objednejte do dnes do 6:00.
cas Zboží obdržíte zítra .

Do košíku vložte libovolné množství v gramech nebo využijte rychlou volbu v tabulce.
Můžete také opakovaně vložit vybrané balení, zboží pak obdržíte rozvážené dle volby.

Množství Cena cena
 za g 
Vložit
do košíku
10  g 17 Kč 1,70Kč
30  g 45 Kč 1,50Kč
50  g 62 Kč 1,24Kč
100  g 99 Kč 0,99Kč
200  g 187 Kč 0,94Kč
250  g 219 Kč 0,88Kč
500  g 439 Kč 0,88Kč
1000  g 879 Kč 0,88Kč
2000  g 1639 Kč 0,82Kč
5000  g 3799 Kč 0,76Kč

100% nepražené kakao, pravá čokoláda v té nejčistší a nejzdravější podobě

Kakaové boby sekané jsou z Pobřeží slonoviny. Jsou jemně fermentované, tudíž si zachovávají typičtější čokoládovější aroma.

Kdo si dnes dokáže představit svět bez čokolády? Jen málokterý z nás. Avšak není tomu tak dlouho, co jsme mohli začít brát čokoládu jako samozřejmost. V r. 1519 španělský dobyvatel Hernando Cortéz objevil tajemství nápoje vládce Aztéků. Nápoj byl tmavý, hořký, z vysoce ceněných kakaových lusků. Za 100 kakaových lusků se v té době dal koupit jeden zdravý otrok. Už to napovídá, proč Aztékové drželi tmavý nápoj v tajnosti před celou Evropou. V 16. st. se uskutečnila snaha dovézt z Mexika do Španělska 200 tun kakaových lusků, nicméně několik lodí bylo zajato a tajemství po 100 letech prozrazeno. V průběhu 17. st. se s kakaem seznámil zbytek Evropy. Nejvíce ho opěvovalo Holandsko, Švýcarsko, Anglie, Belgie, … Až do 19. st. se čokoláda konzumovala jako nápoj, ale už s přidáním cukru či mléka. Ovšem vždy jako tekutina. Je tomu teprve cca 150 let, kdy lidstvo přišlo na bonbóny, tabulkové čokolády – přesně tak, jak je nám známa čokoláda dnes.

Kakaové boby jsou výchozí surovinou na výrobu čokolády. Většina z nás vnímá čokoládu jako nutné nezdravé mlsání – nutné proto, že čokoláda tvoří až 1 % spotřeby potravin západní civilizace, avšak s kakaovými boby je tomu diametrálně jinak. Kakaové boby se řadí mezi SUPER FOOD a jejich vlastnosti jsou nezanedbatelné.

Cítíte se dobře po pozření čokolády? Čokoláda je již ředěna, vyzkoušejte, jak na vás zapůsobí čisté kakao – neředěná čokoláda.

Chuť syrového nepraženého kakaa někdo kdysi nazval tou nejčokoládovější čokoládou. Toto přirovnání je maximálně výstižné. Při prvním okusení budete cítit silnou výraznou čokoládovitost, avšak beze stop sladkosti. Toto první setkání automaticky vybídne člověka k další ochutnávce. Sekané kakaové boby jsou na skus měkké podobně jako lískové oříšky. Neškodí zubům a v menší míře jsou vhodné i pro děti. Na kakaové boby si člověk zvyká postupně během jednoho 50 g balení. Mnohým lidem schází enormní sladkost čokolády, avšak po zkonzumování sáčku, po okusení všech vlastností bobů, se již žádná čokoláda nebude zdát dost čokoládová…

Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o účincích kakaových bobů na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích nebo v herbáři.

Tradiční užití:
Kakaové boby, jak již bylo zmíněno, lze konzumovat namísto čokolády jako pochutinu. Je vhodné je využívat při vaření, pečení, přípravě dezertů, nápojů či zkusit vyrobit vlastní domácí čokoládu. Kakaových bobů nesníte tolik jako sladké čokolády, okamžitě navozují pocit sytosti.

Nutriční hodnoty:

 

Nutriční hodnoty ve 100 g

Energetická hodnota

2 303 kJ/559 kcal

Bílkoviny

12,8 g

Sacharidy

2,7 g

           – z toho cukry

0 g

Tuky

49,3 g

          – z toho nasycené mastné kyseliny

27,9 g

Vláknina

26,8 g

Sůl

0 g

Zěmě původu: Pobřeží slonoviny

Surovina pro individuální použití


Copyright © 2008 - 2024 Obchod Salvia Paradise
?>