Hořec žlutý (lat. Gentiana lutea) používali k podpoře trávení již staří Egypťané, Řekové i Římané. Hořec, jinak nazývaný gencián. Zejména ve středověku se stala rostlina velmi populární, jelikož je mnohem šetrnější a nedráždí tolik střeva jako jiné byliny podporující trávení. Hořec je často přidáván do různých likérů, vermutu a jiných alkoholických nápojů na podporu trávení. Doporučuje užívat pro celkové osvěžení těla. Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o dalších pozitivních účincích této rostliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu či v literatuře. Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu Složení:100% Gentiana lutea Dávkování a příprava:Odvar připravíme z jedné lžičky kořene na 500 ml. Přivedeme ho k varu a vaříme 30 min. Pro hořkou chuť se doporučuje přidat med. Výborně se hodí pro přípravu tinktury. Upozornění: Není vhodný pro těhotné a kojící ženy a lidi trpící na vysoký krevní tlak. Zákaznící, kteří si koupili toto zboží, objednávali také... |