Harissa

Cena:  2 Kč
Přidat do košíku:
gramů

SKLADEM: Objednejte do zítra do 6:00.
cas Zboží obdržíte v pondělí 01.04 .

Do košíku vložte libovolné množství v gramech nebo využijte rychlou volbu v tabulce.
Můžete také opakovaně vložit vybrané balení, zboží pak obdržíte rozvážené dle volby.

Množství Cena cena
 za g 
Vložit
do košíku
10  g 15 Kč 1,50Kč
30  g 30 Kč 1 Kč
100  g 49 Kč 0,49Kč
250  g 115 Kč 0,46Kč
500  g 215 Kč 0,43Kč
1000  g 399 Kč 0,40Kč

Harissa je ostrá směs koření s původem v Tunisu, oblíbená především v Alžíru a Maroku. Základ směsi tvoří chilli papričky, česnek, římský kmín a koriandr.

Složení: chilli mleté a drcené, paprika mletá a drcená, česnek, sůl (max. 8 %), rajčatový prášek, koriandr, kmín římský

Použití: Harissa se používá k přípravě ostrých omáček podávaných k pečenému masu a zelenině. Při tradiční přípravě stačí smíchat s olivovým olejem do chuťově velmi pestré pasty. Harissa je vhodná také k dodání ostré chuti omáčkám, pečenému masu a zelenině nebo k přípravě masa na grilování.

Netradiční jogurtový dip s Harissou – potřebujeme:

  • 2 polévkové lžíce směsi koření Harissa;
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje;
  • 1 kelímek bílého řeckého jogurtu;
  • citronová šťáva podle chuti;
  • sůl podle chuti.Harissa

Postup: Harissu smícháme s olivovým olejem na pastu, kterou následně smícháme se zakysanou smetanou. Pastu doporučujeme přidávat po částech tak, aby vám pálivost výsledného dipu vyhovovala. Nakonec dochutíme šťávou z citronu a solí.

Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte.

Kořenící přípravek


Copyright © 2008 - 2024 Obchod Salvia Paradise
?>