Vietnam OP je hlavním představitelem černých vietnamských čajů. Pěstuje se na severu vietnamských hor. Nese označení OP (Orange Pekoe), z čehož vyplývá, že se jedná o listový čaj z nejjemnějších částí mladých výhonků. Vietnam OP se vyznačuje plnou harmonickou chutí s jemným sladovým aroma a atraktivním zlatavým nálevem. Doporučujeme ho jak k přípravě tradičního horkého čaje, tak k přípravě ledového nápoje na osvěžení. Černé čaje mají obecně silnou chuť a výrazné aroma. Jedná se o čaje fermentované. Proces fermentace zbarvuje listy rostliny Camellia sinensis a probouzí v nich typickou chuť a vůni, zároveň prodlužuje jejich trvanlivost. Ve východní Asii se černému čaji také říká červený čaj. Čajovník čínský působí jako antioxidant a podporuje fyzickou a mentální aktivitu. Pití čaje je vhodné pro udržení zdravého chrupu, podporuje stav kostí a kůže. Je doporučován při regulaci hmotnosti, je schopen normalizovat hladinu glukózy v krvi a metabolismus tuků. Podporuje normální zdraví srdce. Zákonné zařazení: Čaj pravý černý Složení:100% Vietnam OP Dávkování a příprava:Dvě až tři čajové lžičky (6–9 g) čaje vložíme do konvičky a přelijeme 500 ml právě vroucí vody. Louhujeme 3–5 min. Z tohoto čaje lze připravit 1 nálev. Pro zjemnění chuti doporučujeme vyzkoušet kombinaci s mlékem. Zákaznící, kteří si koupili toto zboží, objednávali také... |