Smilax lékařský kořen

Cena:  2 Kč
VYPRODÁNO - Skladem od:
Neděle 25. února 2024

Větší balení šetří přírodu i vaše peníze.

Množství Cena cena
 za g 
Vložit
do košíku
10  g 19 Kč 1,90Kč vyprodáno
30  g 54 Kč 1,80Kč vyprodáno
100  g 169 Kč 1,69Kč vyprodáno
250  g 390 Kč 1,56Kč vyprodáno
500  g 715 Kč 1,43Kč vyprodáno
1000  g 1299 Kč 1,30Kč vyprodáno

Smilax lékařský neboli sarsaparilla (lat. Smilax officinalis) je vytrvalá ovíjivá rostlina pocházející ze střední Ameriky a západní Indie. Využívá se a je známá v různých lidových medicínách. V tradiční čínské medicíně se sarsaparilla mísí s množstvím jiných rostlin, zatímco v tradiční ájurvédské se využívá čerstvá šťáva z listů k oplachům kůže.
Do Evropy se dostala v 15. století a fytoterapeuticky využitelnou částí se stal kořen, který obsahuje vysoké množství saponinů. Kořen smilaxu lékařského byl pro vysoký obsah saponinových látek hojně využíván i jako přísada do piva, což způsobovalo jeho bohatou pěnivost.

Vzhledem ke své zajímavé chuti a lákavému aroma je kořen smilaxu lékařského vhodný jako přísada do jiných čajových směsí, kde snadno překryje např. hořkou chuť.

Smilax lékařský přispívá k udržení normálních funkcí trávicího systému.

Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o účincích této rostliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích nebo v herbáři.Smilax surovina

Tradiční použití:
Jednu polévkovou lžíci sušeného kořene přelijeme 750 ml studené vody a přivedeme k varu. Na mírném ohni povaříme 3–5 min. a necháme odstát. Poté scedíme a uvařený odvar rozdělíme do tří dávek, které užijeme během dne. Po třech týdnech užívání se doporučuje jeden týden pauza.

Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu


Copyright © 2008 - 2024 Obchod Salvia Paradise
?>