Nevíte si rady? Pomůžeme vám s výběrem i s objednávkou po telefonu:
+420 607 785 085
( po – pá: 8:00 – 16:00 )
0
0

Váš košík

Váš nákupní košík je prázdný
0 Váš košík

Fermentovaná potravina s kořeny u Inků

26.05.2025
newsletter

Tocosh neboli Tokosh je surovina vyrobená z hlíz lilku bramborového. Jedná se o jednu z nejdůležitějších andských plodin, pěstovanou podél andského pohoří Jižní Ameriky a rozšířenou do oblastí po celém světě. V průběhu času andští farmáři vyvinuli plodiny odolné vůči mrazu a suchu, které lze sázet ve výškách nad 3800 m nad mořem. Solanum tuberosum byla domestikována těsně před 10 000 lety. Staří Peruánci použivali nejen čerstvé brambory, ale také produkt ve fermentované formě, nazývaný Tocosh. 

Fermentační proces spočívá v ponechání hlíz ve vodě po dobu čtyř měsíců až dvou let. Inkové věřili, že Tocosh byl darem od Intiho, boha slunce, pro „zachování těla”. Tocosh má velice výrazné aroma a specifickou chuť. Mimo jiné se používá jako mouka např. do dezertů.

Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o pozitivních účincích této rostliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu či v literatuře.

Tocosh prášek

Tocosh prášek

 

Tocosh kapsle 120 ks

Tocosh kapsle 120 ks

Obchodní sdělení.


(Informace v tomto článku jsou platné pouze po omezenou dobu.)