Tuto bylinu dorůstající výšky 1–2 metry můžeme nejčastěji nalézt na suchých kamenitých stráních v Peru. Je známa svou mentolovou chutí a pronikavým aroma. Díky silnému aroma byla využívána jako odpuzovač škůdců při uskladnění zeleniny. Poprvé byla muňa muňa popsána v 18. století španělskými kronikáři. Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o účincích této byliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu či v literatuře. Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu Složení:100% Minthostachys setosa Dávkování a příprava:Jednu vrchovatou polévkovou lžíci sušené nati muňa muňa přelijeme 750 ml studené vody a přivedeme k varu. Vaříme zhruba 4–5 min. na mírném ohni a poté scedíme. Užíváme 3× denně sklenku odvaru. Odvar má zářivou jiskru a silně mentolovou chuť. Upozornění: Nepřekračovat doporučené denní dávkování. Nedoporučuje se těhotným a kojícím ženám, dětem do 3 let. Nenahrazuje pestrou stravu. Země původu: Peru Zákaznící, kteří si koupili toto zboží, objednávali také... |