Moringa olejodárná – Moringa oleifera ve formě jemně namletého prášku. Výhodou prášku je pohodlné a rychlé užití. Domovinou moringy olejodárné je Indie, oblast kolem Himalájí. V dnešní době se vyskytuje v oblasti tropů a subtropů, kde teplota neklesá pod 20°C. Jedná se o víceúčelovou rostlinu, ze které lze spotřebovat všechny části. Kořen pro svou palčivou chuť je využíván jako náhražka křenu a je schopen udržet normální hladinu glukózy v krvi. Z kůry se sbírá vlákno, ze kterého se dále vyrábí provazy a rohože, větve jsou oblíbeným krmivem pro velbloudy. Semena z uzrálých plodů se praží a chutí připomínají oříšky. List je nejzajímavější částí této rostliny, na indickém subkontinentu a v Africe je tradiční součástí stravy. Konzumuje se v syrovém, vařeném i sušeném stavu v salátech, polévkách i omáčkách. Sušené listy Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1924/2006 o výživových a zdravotních tvrzeních nám nedovoluje informovat vás o účincích této rostliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu či v literatuře. Tradiční užití: TIP na přípravu: Do sklenice s práškem přidáme pouze 2x více vody nežli prášku a rozmícháme na pastu, kterou rozředíme tekutinou - při takovémto postupu nám nevznikají hrudy. Upozornění: Užívání není vhodné pro děti do tří let a těhotné ženy. Země původu: Indie Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu Vyhledávání produktů Zákaznící, kteří si koupili toto zboží, objednávali také... |