Mandloň obecná je strom dorůstající výšky až 6 m. Jedná se o oblíbenou pochutinu k vínu, ale obvyklá je také jako součást salátů a sladkého pečiva. Sklízená jsou jádra pecek – mandle, které mají vysoký obsah vlákniny a nízký obsah cukru. Jsou zdrojem bílkovin. Bílkoviny přispívají k růstu a udržení svalové hmoty a k normálnímu stavu kostí. Mandle obsahují vitamin E, který přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem. Obsažený hořčík neboli magnesium má vliv na snížení míry únavy, vyčerpání a elektrolytickou rovnováhu. Dále přispívá k udržení normální činnosti nervové soustavy a svalů, syntéze bílkovin, psychické činnosti. Také se podílí na normalizaci stavu kostí, zubů a na procesu dělení buněk. Madle obsahují také fosfor, který stejně jako riboflavin přispívá k normálnímu energetickému metabolismu, normální funkci buněčných membrán. Přispívá k udržení normálního stavu kostí a zubů. Složení:100% Mandle jádra natural Tabulka nutričních hodnot:
* % RHP – Referenční hodnota příjmu Dávkování a příprava:Skladování: Temné, suché místo. Pečlivě uzavírejte. Zákaznící, kteří si koupili toto zboží, objednávali také... |