Japan Kokeicha je velice zajímavý zelený čaj se zvláštním způsobem zpracování. Nazývá se také špagetový čaj. Základem pro jeho výrobu je práškový čaj nejvyšší kvality – Japan Matcha. Ten je smíchán s vodou a rýžovým škrobem do hladké pasty, která je poté protlačována přes milimetrové síto. Tím vznikají jehličky podobné jehličkám borovice. Rýžový škrob zde plní funkci pojiva, ale dodává i zaoblené, hedvábné textury chuti. Nálev je barvy svěže zelené. Zajímavostí je, že se zakalí díky postupně se rozpadajícím jehličkám. Chuť je nasládlá, velice svěží, až nakyslá, s doprovodem specifického aroma. Japan Kokeicha je raritní čaj, který ocení spíše zkušení čajomilové s douškem smyslu pro experimenty. Zelený čaj zná lidstvo více jak pět tisíc let a je vnímán jako základní čaj. Největšími producenty jsou Čína a Japonsko. Je součástí východní medicíny, kde mu přisuzují až magické účinky. Spojován je s mnoha rituály i kulturními tradicemi, zejména v zemích jihovýchodní Asie. Obecně má zelený čaj svěží vůni a jemnější chuť než čaj černý. Sušené lístky by měly být zelené, pevné a lesklé. Jedná se o čaj, který prošel minimální oxidací. Čajovník čínský působí jako antioxidant a podporuje fyzickou a mentální aktivitu. Pití čaje je vhodné pro udržení zdravého chrupu, podporuje stav kostí a kůže. Je doporučován při regulaci hmotnosti, je schopen normalizovat hladinu glukózy v krvi a metabolismus tuků. Podporuje normální zdraví srdce. Zákonné zařazení: Čaj pravý zelený ochucený Složení:Japan Matcha, rýžový škrob Dávkování a příprava:Dvě čajové lžičky (6 g) přelijeme 500 ml vody o teplotě 80 °C a louhujeme 3–5 min., poté scedíme a podáváme. Z tohoto čaje lze připravit jeden až dva nálevy. S druhým nálevem doporučujeme zbytek jehliček rozmíchat časenem – bambusovou metličkou. Zákaznící, kteří si koupili toto zboží, objednávali také... |