Dangšen kořen - Dang Shen

Doplňek stravy
Cena:  4 Kč
vyprodáno

Větší balení šetří přírodu i vaše peníze.

Množství Cena cena
 za g 
Vložit
do košíku
10 g 39 Kč 3.9 Kč vyprodáno
30 g 112 Kč 3.733 Kč vyprodáno
50 g 179 Kč 3.58 Kč vyprodáno
100 g 343 Kč 3.43 Kč vyprodáno
180 g 592 Kč 3.289 Kč vyprodáno
500 g 1572 Kč 3.144 Kč vyprodáno
1000 g 2999 Kč 2.999 Kč vyprodáno

Dangšen je vytrvalou liánou původem z Číny, Japonska, Indie a jihovýchodní Asie. U nás v ČR pěstovat lze, květy očekáváme od května do června. Použitelnou a sběrnou částí je kořen dangšenu. Sběr se provádí u jednoletých či víceletých rostlin. Patří do čeledi Campanulaceae (zvonkovité). Dangšen pod latinským názvem Codonopsis pilosula se také nazývá jako ženšen chudých – jsou si vlastnostmi podobné. Nejčastěji je sbíraný kořen užíván v podobě tinktury, lze ho také kandovat či nakládat do medu.

Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o účincích této byliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích nebo v herbáři.

Příprava tinktury:
Jeden díl kořene dangšen na tři díly alkoholu (max. 60%), který je poté potřeba naředit. Doporučuje se 45% alkohol. Maceraci provádíme 14 dní za každodenního protřepávání. Po uplynutí doby scedíme přes gázu snažíme se vymačkat do sucha. Užíváme jednu malou lžičku ráno na lačno.

Tradiční užití: Nejlepšího výsledku dosáhneme užitím jedné lžičky kořenu na 250 ml vody 2× denně. Vařit 15 min. Podávat před jídlem nebo dvě hodiny po jídle.

Upozornění: Nenahrazuje pestrou stravu. Ukládejte mimo dosah dětí. Nepřekračujte doporučené denní dávkování.

Doplněk stravy


Copyright © 2020 Obchod Salvia Paradise | Spravuje: Ucinnejsiweb 
Parse Time: 5.783 - Number of Queries: 1047 - Query Time: 4.7450512378998