Glycerol

Glycerol

Glycerol (jinak glycerin) je bezbarvá viskózní kapalina mírně sladké chuti, bez zápachu, chemického názvu propan-1,2,3-triol. Je významnou složkou organických sloučenin, konkrétně tuků, v nichž se vyskytuje ve formě esterů s mastnými kyselinami. Námi používaný glycerol je vyráběn z řepkového a slunečnicového oleje.

Glycerol není pro lidské tělo zcela neznámá látka , právě naopak. Jedná se totiž
o prekurzor syntézy triacylglycrolů a fosfolipidů v játrech a tukové tkáni. Pokud organismus potřebuje využít energii z tukových zásob, musí nejdřív rozštěpit fosfolipidy na jednotlivé části a v nich uložené triacylglyceroly dále na glycerol a tři mastné kyseliny (ty jsou štěpeny následně po dvou uhlících a postupují jako acetyl-koenzym A do Krebsova cyklu). Glycerol pokračuje dále sám po biochemické cestě glykolýzy a jeho zpracováním může být získána energie.

Jak již bylo zmíněno výše, jedná se o bezpečnou pomocnou látku v mnoha přípravcích, dokonce je v mnohých případech vhodnější než přípravky s pomocnou látkou ethanol. Glycerol je velice stabilní prostředek ke správnému zachování extraktů , a pokud je k rozpouštění připraven správným naředěním, dokáže zabránit invertním reakcím a běžné oxidaci/redukci vlivem okolního prostředí i po dobu několika let. Obě látky, glycerol a ethanol, jsou užitečné svými konzervačními schopnostmi, protože obě vykazují bakteriostatické působení v patřičné koncentraci.

Glycerol začíná být populární součástí alcohol-free produktů (tedy těch bez alkoholu) jako alternativa pro lidi/pacienty, kteří alkohol nemohou, např. těhotné a kojící ženy, nebo nechtějí v herbálních přípravcích užívat. Zde se uplatní jako výborné rozpouštědlo.

Glycerol ve standardizovaných extraktech Salvia Paradise® vykazuje velmi vysoké extrakční schopnosti u rozličných bylin, včetně mnoha konstituentů a komplexních sloučenin se zachováním složení a tvaru molekul. Z chemických analýz vyplývá, že glycerol vykazuje stejnou extrakční sílu jako alkohol nebo jako rozpouštědla typu směsí voda/ethanol v různém poměru.

Glycerol je tedy výbornou volbou pro extrakci bylinných drog k vytvoření přípravku v tekuté formě.

Glycerolová tinktura se doporučuje aplikovat přímo do úst, ideálně pod jazyk, kde dojde k okamžitému vstřebání přes sliznice. Vhodné je ji naředit i do vody, čaje, džusu nebo jiného nápoje příjemné chuti a poté konzumovat. Oproti ethanolu je glycerol jemně nasládlý, takže není potřeba vynaložit velké úsilí ke korigování chuti a lze jej volně smísit s nápojem neutrální chuti prakticky každý den.

S glycerinem se lze setkat i v lékařství a kosmetice.



V této kategorii není vloženo žádné zboží.

Slevy v měsíci September

Arónie - Černý jeřáb kapsle 60ks DTM 31.10.2017
Arónie - Černý jeřáb kapsle 60ks DTM 31.10.2017
239 Kč  215,10Kč
Ušetříte: 10% z ceny
Arónie - Černý jeřáb kapsle 120ks DMT 31.10.2017
Arónie - Černý jeřáb kapsle 120ks DMT 31.10.2017
339 Kč  305,10Kč
Ušetříte: 10% z ceny
Chia semínka - Salvia hispanica kapsle 190ks
Chia semínka - Salvia hispanica kapsle 190ks
399 Kč  249,37Kč
Ušetříte: 38% z ceny

Koriandr plod mletý 35g DMT 17.10.2017
Koriandr plod mletý 35g DMT 17.10.2017
19 Kč  15,20Kč
Ušetříte: 20% z ceny
Lísková jádra DMT 31.10.2017
Lísková jádra DMT 31.10.2017
1 Kč  0,80Kč
Ušetříte: 20% z ceny

Copyright © 2017 Obchod Salvia Paradise | Spravuje: Ucinnejsiweb