Mladý zelený ječmen je unikátní alkalizační prostředek s antioxidačními vlastnostmi.
V našem sortimentu máme 2 produkty špičkové kvality. Jedná se o mladý zelený ječmen vyrobený rozemletím usušené rostliny pěstované na Novém Zélandu a produkt Mladý ječmen - 100% sušená šťáva, jenže je vyroben z vylisované šťávy z mladého ječmene pěstovaného v USA, která je sprejově vysušena o teplotě nepřesahující 30°C
více informací ...
Jak šťáva z mladého ječmene tak usušená rozemletá rostlina obsahují stejné zdraví prospěšné látky. Rozdíl je v jejich koncentraci, kdy šťáva z mladého ječmene je koncentrovanější oproti rozemleté rostlině, která navíc obsahuje i nosnou vlákninu. Rozemletá rostlina je levnější, avšak je potřeba brát větší dávky
Dle našich zkušeností se na českém trhu nachází mnoho výrobků z mladého ječmene o kterých dodavatel uvádí, že jsou z usušené šťávy, avšak jsou z usušené rozemleté rostliny a klame tím spotřebitele. V následujících řádkách se dozvíte, jak odhalit skutečnou šťávu z mladého ječmene a jak rozemletou rostlinu.
Jak již bylo výše řečeno, mladý ječmen pokud je usušen a rozemlet, obsahuje velké procento nestravitelné vlákniny, tato vláknina je sice zdraví prospěšná, ale lze ji běžně načerpat i z jiných zdrojů. Vláknina spolu s bílkovinami nám však poskytne jasný důkaz o tom, zda náš mladý ječmen je vyroben z usušené šťávy, či rozemleté rostliny. Použijeme na to takzvaný " horký test ". V usušené šťávě z mladého ječmene je vysoké procento nedenaturovaných bílkovin. Pokud zalijeme šťávu z mladého ječmene vařící vodou bílkoviny denaturují (stejně jako bílek z vajíčka) a srazí se na povrchu, čím je po-té zbylá tekutina ve sklenici čistší, tím je produkt kvalitnější. Pokud zalijeme rozemletou sušenou rostlinu, nic se nestane, jelikož velké procento vlákniny zabrání pospojování denaturovaných bílkovin.
Viz obrázek - vlevo sušená rostlina, vpravo sušená šťáva
Tento test jasně ukazuje, zda je výrobek z mladého ječmene šťáva, či rozemletá rostlina. Pokud je šťáva správně vylisována a následně rychle usušena při nízkých teplotách musí reagovat přesně takto.