Morinda officinalis pochází z Malajsie a Austrálie, ačkoliv největšího rozsahu použití se dočkala v Číně, Indii a v jiných částech Asie. Užívání morindy se zdá být velmi bezpečné. Nápoj vyrobený z kořene morindy má pikantní nasládlou chuť. Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o účincích této rostliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích nebo v herbáři. Tradiční užití: Krátce opláchneme 5–10 g kořene Ba Ti Jian proudem studené vody a dáme na 15 min. vařit do 300 ml vody. Poté necháme vychladnout na 60 stupňů, přecedíme a podáváme 1× denně. Díky zajímavé chuti lze kořen žvýkat i samostatně. Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu Zákaznící, kteří si koupili toto zboží, objednávali také... |