Maniok - Tapioka mouka 1000gZboží již není v nabídce
Podobné zboží naleznete v kategoriích:
Maniok-Manihot esculenta Nabízíme velmi ceněnenou mouku manioku pěstovanou ve vysokých nadmořských výškách Peru Maniok známý také pod názvy cassava, yuca nebo tapioca je víceletý keř o výšce 1-3m jehož nejčastěji zpracovávanou částí jsou kořeny. Maniok pochází z tropických oblastí Jižní Ameriky a postupně byl kolonizátory rozšířen do dalších částí světa. V současné době je maniok základní potravou pro 500 miliónů lidí zejména v Jižní Americe, Africe, Jihovýchodní Asii a Oceánii. Pro nenáročnost na živiny v půdách a schopnost manioku přežít období sucha je velmi ceněnou plodinou zejména v rozvojových zemích. Maniok se tím řadí mezi jednu z šesti nejdůležitějších výživových rostlin na světě. Jedlé kořeny manioku mají poměrně neutrální chuť a je možno je použít jako přílohu k mnoha jídlům. Běžně se vaří a konzumují jako brambory, proto je také manioku někdy přezdíváno "sladké brambory". Je však zpracováván na mnoho jiných způsobů z nichž jeden z nejvýznamnějších je manioková mouka. Tou lze nahradit u nás běžně užívanou pšeničnou mouku. To ocení zejména lidé trpící celiakií. Manioková mouka se hodí jako adekvátní náhrada pro výrobu pečiva v bezlepkové dietě. Navíc pečivo z maniokové mouky vydrží až o tři dny déle, je vláčnější a méně se drolí. Obsahové látky: Maniok obsahuje sacharidy, 1-2% dusíkatých látek, vitamíny a minerální látky. Hlízy manioku jsou bohaté na vápník a vitamín C. Dále obsahují thiamin, riboflavin. TIP na přípravu: požadované množství nejprve vložíme do sklenice, přidáme pouze 2x více vody nežli obsahu prášku a rozmícháme na hustou pastu. Tuto pastu již libovolně doředíme tekutinou, přičemž nevznikají hrudky. Prášek dokonale rozmícháte i s pomocí našeho Shakeru Salvia Paradise 500+100 ml. Balení: 1000 g Zákaznící, kteří si koupili toto zboží, objednávali také... |