Pepř sečuánský celý

Cena:  5 Kč
Přidat do košíku:
gramů

SKLADEM: Objednejte do dnes do 6:00.
cas Zboží obdržíte v pondělí 01.04 .

Do košíku vložte libovolné množství v gramech nebo využijte rychlou volbu v tabulce.
Můžete také opakovaně vložit vybrané balení, zboží pak obdržíte rozvážené dle volby.

Množství Cena cena
 za g 
Vložit
do košíku
10  g 46 Kč 4,60Kč
30  g 123 Kč 4,10Kč
60  g 219 Kč 3,65Kč
100  g 354 Kč 3,54Kč
250  g 856 Kč 3,42Kč
500  g 1656 Kč 3,31Kč
1000  g 3199 Kč 3,20Kč

Pepř sečuánský je koření oblíbené zejména v Číně a je zajímavou alternativou černého pepře. Pochází ze stromu s názvem žlutodřev peprný a nejvíce se vyskytuje v provincii S‘-čchuan, odkud pochází jeho český název sečuánský. Setkáváme se také s názvy fagara, čínský nebo japonský pepř.

Jedná se o značně aromatickéchuťově výrazné koření, které ozvláštní každý připravovaný pokrm. Výhodou je výrazná pepřová chuť bez palčivé ostrosti. Zajímavostí je, že v Číně ho v pražené podobě používají i jako koření do zeleného čaje.

Použití:
Pepř sečuánský používáme všude tam, kde konvenční pepř. Zejména pak u jídel, kde již převládá palčivá chuť, ale stále postrádáte chuť pepře. Pokud děláte pokrm na pánvi, je vhodné část pepře opražit a část dát do hotového jídla – tím se rozvíjí celá škála chutí. Použít ho lze ve formě drcené či celé. Vyjímá se zejména na drůbeži připravené čínským způsobem. Doporučujeme lidem, kteří jsou na palčivost obyčejného pepře citliví.

Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte.Pepř sečuánský surovina


Copyright © 2008 - 2024 Obchod Salvia Paradise
?>