Kari indické

Cena:  2 Kč
Přidat do košíku:
gramů

SKLADEM: Objednejte do zítra do 6:00.
cas Zboží obdržíte v pondělí 01.04 .

Do košíku vložte libovolné množství v gramech nebo využijte rychlou volbu v tabulce.
Můžete také opakovaně vložit vybrané balení, zboží pak obdržíte rozvážené dle volby.

Množství Cena cena
 za g 
Vložit
do košíku
10  g 16 Kč 1,60Kč
30  g 37 Kč 1,23Kč
100  g 86 Kč 0,86Kč
250  g 206 Kč 0,82Kč
500  g 393 Kč 0,79Kč
1000  g 749 Kč 0,75Kč

Kari je kořenicí přípravek, který se nejčastěji využívá v indonéské, thajské, čínské, a především v indické kuchyni. Je tradiční součástí mezinárodní kuchyně. Vůně a chuť indického kari je výrazná po kurkumě a štiplavá po pepři. Nejlépe se kombinace tohoto koření využije v rýžových, kuřecích a zeleninových směsích.

Složení: Kurkuma, pepř, pískavice, fenykl, kmín, koriandr, zázvor, cukr, sůl (max. 10 %).

Použití:
Kari koření je nejčastěji používáno v kombinaci s rýží. Nejznámější je kuře na kari s rýží, dále je vhodné do polévek, smetanových omáček, ale i k ochucení mletého masa a zeleninových směsí.

 

Kuře s rýží na kari – na dvě porce potřebujeme:

  • 1–2 ks kuřecích prsou – dle velikosti,
  • ½ šálku dlouhozrnné rýže,
  • 1 šálek kuřecího vývaru,
  • 1–1,5 lžíce kari indického,
  • ½ lžíce mletého chilli,
  • 3 lžíce sekané cibule,
  • 2 lžíce mletého česneku,
  • ½ lžíce sekané červené papriky.

Postup: Kuřecí vývar nalijeme do pánve wok, přidáme kuřecí maso a všechny ostatní ingredience kromě rýže. Za častého míchání prohříváme na mírném ohni. Jakmile je kuřecí maso hotové, vyjmeme jej z pánve tak, abychom oddělili tekutinu. Rýži připravujeme dle návodu na obalu, část doporučeného množství vody však nahradíme vývarem z pánve. TIP: Pro zjemnění chuti lze přidat bílý jogurt či smetanu.

Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte.


Copyright © 2008 - 2024 Obchod Salvia Paradise
?>