Jidášovo ucho

Cena:  2 Kč
Přidat do košíku:
gramů

SKLADEM: Objednejte do zítra do 6:00.
cas Zboží obdržíte v pátek 09.12.

Do košíku vložte libovolné množství v gramech nebo využijte rychlou volbu v tabulce.
Můžete také opakovaně vložit vybrané balení, zboží pak obdržíte rozvážené dle volby.

Množství Cena cena
 za g 
Vložit
do košíku
10 g 17 Kč 1.7 Kč
30 g 40 Kč 1.333 Kč
50 g 49 Kč 0.98 Kč
100 g 96 Kč 0.96 Kč
200 g 187 Kč 0.935 Kč
500 g 455 Kč 0.91 Kč
1000 g 886 Kč 0.886 Kč

 Hirneola auricula judae - Jidášovo ucho

 

Jidášovo ucho je hojně rostoucí houba, rosolovitého, jemného až lepkavého povrchu. Dlouho byla považována za nejedlou houbu a  nebyla v zpracovávána jako pokrm. Až  ve dvacátém století si začala vybojovávat své místo. Jidášovo ucho roste po celém světě. Roste na starším dřevě nejčastěji na kmenech bezu. Název pramení od mínění, že právě na bezu se oběsil zrádce Jidáš Iškariontský. Od bezu pramení také jeho další název Bolcovitka bezová. Zatímco na západě není Jidášovo ucho příliš konzumováno v Číně je velice ceněno a to nejen v gastronomii.

Houby jako Jidášovo ucho, Hlíva ústřičná a Shii také jsou velice vhodným doplňkem stravy, pro jejich vynikající chuť a fytoterapeutické vlastnosti. Právě díky vynikající chuti lze nenásilně tyto houby přidávat a obohacovat s nimi běžné pokrmy a maximálně tak využít jejich vlastností.

Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č.1924/2006 o výživových a zdravotních tvrzeních nám nedovoluje informovat vás o účincích této houby na Váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích nebo v našem herbáři.

Tradičný užití: Jidášovo ucho je nutné před konzumací nechat projít varem. Používá se do pikantních směsí s masem, do polévek, do zelného salátu, jako pochutina má širokou škálu využitelnosti. Vhledem ke schopnosti pohlcovat vlhkost se například namletý výborně hodí na zahušťování polévek a omáček.

Surovina pro individuální použití



Copyright © 2016 Obchod Salvia Paradise | Spravuje: Ucinnejsiweb