Český botanický název: Manayupa / Canchalagua / Chanca Piedra / Cola de Caballo
Běžný název: Manayupa / Canchalagua / Chanca Piedra / Cola de Caballo
Latinský název: Desmodium adscendens / Schkuhria pinnata / Phyllanthus niruri / Equisetum giganteum
Rozšíření: Jižní Amerika

Pure Peru je kombinace bylin, která je vyrobená dle receptury peruánských léčitelů ze čtyř peruánských bylin: manayupa, canchalagua, chanca piedra a cola de caballo. Tyto byliny jsou součástí tradiční peruánské medicíny a smísením ve správném poměru vzniká vysoce účinný očistný prostředek.

Tinktura je složena z těchto bylin:

Manayupa, lat. Desmodium adscendens
pochází z horských oblastí Peru, kde je považována za tradiční rostlinu a jsou jí přičítány téměř až magické účinky. V kečuánštině zní její název „runa mana yupana“, což lze přeložit jako „její vlastnosti jsou nesčetné“.

Manayupa působí proti nervozitě, nervovém vypětí, úzkostlivé panice, má silné antioxidační vlastnosti. Její hlavní využití je očista. Manayupa očišťuje tělo, detoxikuje organismus od škodlivin a krev od toxických látek. Je doporučovánapři zvýšené konzumaci alkoholu a cigaret a apod. V souvislosti s trávením se manayupa podávápři překyselení žaludku, žaludečních vředech, při zánětech žlučníku a jater. Obsahové látky manayupy mají prokázané, že napomáhají při křečových potížích a uvolňují svalové napětí, proto se bylina může užívat při zácpách.

Canchalagua, lat. Schkuhria pinnata
je původem je z Jižní Ameriky, její naleziště jsou spíše v sušších hornatých regionech v nadmořské výšce od 2 000 do 3 000 metrů. Hojně se nachází v údolích uprostřed And na území dnešního Peru. Tradičně se canchalagua vyslovuje jako kančalágua.

Canchalagua stejně jako manayupa působí jako očišťující prostředek. Je nápomocná očišťovat organismus. Původní obyvatelé And (Ketchwa) dali rostlině jméno canchalagua, jelikož byla po staletí používána s velkým úspěchem k očistě krve. Nať se většinou připravuje odtržením kořene, nakrájením byliny a povařením čerstvé rostliny. Užívá se k řešení problémů zapříčiněných toxiny nebo bakteriemi, k očistě krve nebo dalších potíží, které se mohou objevit na kůži (ekzémy, dermatitidy, akné,...).

Chanca piedra, lat. Phyllanthus niruri
je jednoletá bylina, která je rozšířena v amazonských deštných pralesech. Terapeuticky je nejčastěji užívána a vyhledávána pro svoje působenína močové ústrojí – urologických obtíží. Španělský název lze přeložit jako „kámen“ nebo „drtič kamenů“. Působímočopudně a má schopnost rozpouštět močové kameny. Chanca piedra uvolňuje hladké svalstvo a díky tomu se ledvinové kameny sami uvolní a vyjdou z těla přirozenou cestou. Prokázána byla i schopnost zabraňovat mutaci buněk, tedy zpomalovat nebo zastavit rakovinné bujení.

Chanca piedra dále působí jako antioxidant, podporuje přirozenou obranyschopnost a odolnost organismu, udržuje celkové dobré zdraví. Má vliv na metabolismus tuků v krvi a krevní tlak, doporučuje se na (pre)menstruační syndrom a tlumení doprovodných symptomů menopauzy . Chanca piedra působí relaxačně na duševní a fyzickou pohodu. Doporučuje se pro rovnováhu pH v žaludku a kloubní zdraví.

Cola de Caballo, lat. Equisetum giganteum
patří k největším přesličkám světa, tomu odpovídá i její další název
– přeslička obrovská. Je jihoamerickou odrůdou přesličky rolní. Jedná se o jednu z nejstarších rostlin na zemi.

Cola de Caballo působí močopudně a má stahující účinky. Obsažené látky vykazují výrazný účinek na zánět vylučovacích cest , a proto se doporučuje v kombinaci s jinými surovinami. Díky silné koncentraci látek v cola de caballo, zejména křemíku, lze říci, že je cola de caballo podporuje správnou stavbu a funkci kostí, kloubů, vazů a celkového pohybového aparátu. Cola de Caballo máosvěžující efekt na unavené a bolavé tělo, zvyšuje celkovou odolnost a pohodu těla.Silně detoxikuje organismus a zpomaluje jeho stárnutí. V neposlední řadě se užívání doporučuje k pročištění střev a dezinfekci vnitřního prostředí žaludku.

Užívání:
Jednu polévkovou lžíci směsi vložíme do 750 ml studené vody a přivedeme k varu. Na mírném ohni povaříme 5-10 min. a necháme dalších dvacet minut odstát. Poté scedíme a celé množství rozdělíme do tří dávek, které užíváme během dne.
V případě užívání tinktury dávkujeme 20 kapek 3× denně. Tinktura vyvinutá unikátní technologií Salvia Paradise® neobsahuje alkohol, sladila ani barviva. V doporučené denní dávce je obsaženo 1 170 mg čerstvé rostlinné hmoty.



Copyright © 2008 - 2024 Obchod Salvia Paradise
?>