Dobrý den, 

Jmenuji se Petr Toušek. Mimo jiné rád běhám, i trochu závodně jako, řekl bych, „ambiciózní hobbík“. Chtěl bych Vás seznámit se svým stravovacím rituálem především před tréninky a závody, stále je co vylepšovat, ale mnohé už mi velmi vyhovuje, a pokud tím někomu z Vás pomohu, tak jen fajn. Pokud již užíváte některé produkty firmy Salvia Paradise a chtěli byste k tomu přidat jakýkoliv pohyb, a mít ze sebe jen a jen lepší pocity, tak budu rád, pokud si přečtete mé zkušenosti s – jak já již říkám – mými dobrotami od této firmy. Více o mně a mém posledním závodu 9. 4. 2016 v Hořovicích si můžete přečíst v přiloženém obrázku ze závodu, rád i občas podrobně vypíši pocity, jaké jsem zažil při určitém závodě.

Snídaně v den závodu cca 2,5 hodiny před startem: nejprve vypiji hrnek teplé vody se šťávou z poloviny citronu. Poté sním směs: přes noc namočené dvě lžíce kakaových bobů sekaných z Pobřeží Slonoviny a přes noc namočené čtyři lžíce ovesných vloček s klíčky. K tomu lžička třtinového cukru. 60–70 minut před startem sním lžíci chia gelu vytvořeného spojením max. půl hrnku vody, v tom mám rozmíchanou lžičku Maky a lžičku rozchodnice růžové. Cca 10–15 minut před startem sním 1–2 hroznové cukry a jen lehce je zapiji.

Po dostatečném rozcvičení jsem velmi dobře naladěn na závod. Samozřejmě nejvíce úspěchu Vám zajistí kvalitní trénink, tato strava mně osobně velmi pomůže si sport naplno užít a předcházím zde i mnohým zdravotním komplikacím, zraněním, trávicím potížím v průběhu výkonu, vyhýbají se mi i nemoci…

kakao chia maka rozchodnice

Již kakaové boby mají prokazatelný účinek podporující výkon a dobrou náladu díky složkám podporujícím vyplavování hormonu štěstí – serotoninu – mi snižují předzávodní stres, podporují dobré okysličování a mnoho dalších skvělých účinků. Někdo je může zařadit dle svého trávení i časově blíže k aktivitě. Chia gel mi zajistí dostatečnou hydrataci, při výkonu nemám pocit žízně, velmi to ocením při pohybu či sportu v teplém počasí. Také snižuje tlak a pomáhá udržovat zdravé srdce. Maku užívám především k podpoře výkonu a její největší přínos vidím v podpoře vysoce kvalitní regenerace, proto užívám lžičku i po výkonu, dle náročnosti tréninku či závodu. Maka mi zároveň díky rostlinným sterolům podpoří zdravé trávení, při závodě mi proto nehrozí žaludeční problémy. Její účinky jsou vysoce širokospektrální, opravdu ji vřele doporučuji.

Rozchodnici růžovou mohu, nebo nemusím s Makou kombinovat, určitě si ji dám, pokud cítím potřebu zajistit si opravdu dobrou regeneraci, velkou psychickou i fyzickou podporu k výkonu a pro ujištění se, že předejdu možným zraněním. Mimo jiné mne opravdu podpoří při jakékoliv nutnosti se vyrovnat s mnohými překážkami, ať už počasí, náročný terén nebo podpora rozhodnosti, a velmi snižuje tělesný stres. I tuto bylinu využívá ve světě mnoho špičkových sportovců. Někomu může toto vše připadat jako již moc velký obsah potravin před jednou aktivitou, já to ale mám vyzkoušené, vyhovuje mi to, rozhodně mi to pomůže si sport jakéhokoliv typu užít naplno.

Po závodě, kde jsem mimo jiné nechal duši a zaběhl si tento den osobní rekord na trati a umístil se mezi prvními dvaceti z více než 100 závodníků, přichází na řadu nejprve v termosce připravený teplý čaj. Nebudu vyzdvihovat ten či onen, rád si dám jakýkoliv zelený nebo bylinný. Přitom sním 1–2 kapsle shilajit. Tyto velmi silné minerály mi svým složením velmi vyhovují, pomohou mi rychle s regenerací. Chvíli poté sním lžičku Maky smíchanou s trochou vody a lžičkou třtinového cukru. Půl hodiny až hodinu po závodě sním předem připravený protein s ovocem ve složení: 1–2 ks rozmixovaného banánu či hrušek spojené s 30–50 g konopného proteinu smíchané komplet s chia gelem. Konopný protein má pro mě prostě jedinečné složení s vysokým obsahem zcela přírodního proteinu a obsahující všech 20 aminokyselin – osm z nich si tělo samo nedokáže vytvořit. Chia semínka zvýší příjem proteinu do svalů, a výrazně tedy podpoří regeneraci. Konopný protein má mnoho dalších velmi důležitých účinků na lidský organismus, mimo jiné je i výbornou prevencí nádorových onemocnění.

shilajit shilajit

Toto byl můj závodní den, který jsem si velmi užil i díky této výživě a množství vyplavených endorfinů.

Děkuji, pokud jste dočetli až sem, třeba jsem někomu pomohl, třeba někdo dostal chuť vyzkoušet něco nového. Neváhejte, vřele doporučuji. Firma Salvia Paradise dbá na to, aby její produkty byly v té nejvyšší kvalitě a především z míst původu, kde mají ty nejlepší podmínky k pěstování.

Já již lékárny pouze obcházím, ale záleží na každém. Příroda má podle mě tu největší sílu v boji proti všem chorobám světa. Pokud se potkáme na nějaké sportovní akci, rád Vám případně dám ochutnat nějaké dobroty od Salvia Paradise, které vozím jako ochutnávku s sebou.

Pokud mi budete chtít i jen tak napsat a zeptat se na zkušenosti i s jinými produkty, můžete mi napsat na petrtousek1@seznam.cz. Do předmětu zprávy napište Salvia Paradise. Děkuji. Přeji Vám jen vše dobré.

Petr Toušek

Ještě nějaké informace o mě, jak se může změnit přístup uživatele nezdravé stravy a další zkušenosti:

 

Pár let mě trápily časté zdravotní potíže jako záněty šlach, špatná regenerace a podobně. Řešil jsem to především chemickými produkty od společností, které vyrábí sportovní výživu. Spíše jsem si potíže nabaloval, pomoc to byla vždy krátkodobá a neefektivní do budoucna. Náhodou jsem narazil na stránky Salvia Paradise, a změnilo to u mě mnohé.

Přístup k výživě jsem radikálně změnil. Poslední dva roky se stravuji již téměř výhradně základními složkami přírody z celého světa, maso jím již maximálně 2–3× týdně. Hlavním „dopingem“ nejen pro sport se mi stala výživa od Salvia Paradise a velmi rád právě za tuto firmu nyní běhám závody.

Nejsem vrcholový sportovec, přesto se chci ve svém sportu pozvolna zlepšovat. Hlavně si chci tento sport užívat a porážet především sám sebe – své závodní časy. Stále se učím, jak, co a kdy jíst. Je to můj koníček, nestresuje mě, rád experimentuji.

Za důležité považuji zmínit, že jsem také velmi omezil různé potraviny i na základě své krevní skupiny, což také pomohlo lepšímu trávení, zlepšení spánku a psychické vyrovnanosti. Další důležitou změnou bylo věnování se celému pohybovému aparátu při tréninku.

Pokud se cítím zdráv, nemám různé, jak já říkám, „špatné chutě“, a vychutnám si i obyčejné brambory na mnohé způsoby. Za jeden z největších přínosů považuji ukončení příjmu bílých cukrů, což také velmi doporučuji.

K mému prožitku z pohybu na běžeckém závodě: Byl to závod o délce osmi kilometrů v lesním terénu s výběhy dvakrát kopec cca 1 km.

Díky tréninku i užitým dobrotám od Salvia Paradise jsem se do toho pustil s nevídanou chutí, tempo ostré, skvělé dýchání a kontrola došlapu. V polovině závodu jsem se cítil stále dobře a mezičas mi naznačoval možnost opětovného zlepšení osobního rekordu na této trati. Poslední dva kilometry jsem přeci jen pocítil tuhnutí, ke kterému dochází, pokud zvolím příliš ostré tempo, přesto mne provází nezvyklá chuť stále bojovat, snažím se držet tempo a s vypětím všech sil dobíhám do cíle v novém „osobáčku“ o 30 vteřin.

Při současném vzestupu věřím, že se budu brzy snažit umisťovat v TOP 5–10 nejlepších běžců na různých závodech. Těším se na to :-)

Endorfiny nastupují, tělo drží, vše je super i díky Salvia Paradise!

 

DSC_0002



V této kategorii není vloženo žádné zboží.

Slevy

Vlašské ořechy DMT: 30.11.2023
Vlašské ořechy DMT: 30.11.2023
1 Kč  0,78Kč
Ušetříte: 22% z ceny
Kanadská brusinka sušená mrazem - lyofilizovaná kapsle 120ks
Kanadská brusinka sušená mrazem - lyofilizovaná kapsle 120ks
349 Kč  314,10Kč
Ušetříte: 10% z ceny
Zelená káva - CGA standardizovaný extrakt kapsle 80 ks
Zelená káva - CGA standardizovaný extrakt kapsle 80 ks
499 Kč  449,10Kč
Ušetříte: 10% z ceny

Saw palmetto standardizovaný extrakt 30ml DMT: 9.2.2024
Saw palmetto standardizovaný extrakt 30ml DMT: 9.2.2024
690 Kč  604,80Kč
Ušetříte: 12% z ceny
Máta marocká bylinný koncentrát 250 ml DMT: 4.1.2024
Máta marocká bylinný koncentrát 250 ml DMT: 4.1.2024
129 Kč  113,07Kč
Ušetříte: 12% z ceny

Bazalka pravá - nať DMT: 22.3.2024
Bazalka pravá - nať DMT: 22.3.2024
2 Kč  1,75Kč
Ušetříte: 12% z ceny
Koriandr list DMT: 31.1.2024
Koriandr list DMT: 31.1.2024
2 Kč  1,75Kč
Ušetříte: 12% z ceny
Achiote - Bixa orellana DMT: 16.1.2023
Achiote - Bixa orellana DMT: 16.1.2023
2 Kč  1,46Kč
Ušetříte: 27% z ceny

Copyright © 2008 - 2024 Obchod Salvia Paradise
?>